Főoldal Hírek Kultúra Szombaton rendezik meg a Magyar Értékek Napját Budapesten

Szombaton rendezik meg a Magyar Értékek Napját Budapesten

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,061
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Szent István-bazilika előtti téren szombaton rendezik meg a Magyar Értékek Napja elnevezésű rendezvényt, amelyen a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális örökségei mutatkoznak be.

 

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésében, több ágazat összefogásával valósul meg harmadik alkalommal a rendezvény – közölték a szervezők.

A programsorozat a bazilika előtti téren 19 megye és 6 határon túli régió, valamint csaknem 600 közreműködő, fellépő részvételével zajlik majd, a 10 órányi kulturális program mellett 30 kiállítói pavilon, valamint 26 kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató lesz.

Az egész napos rendezvény lehetőséget teremt a megyékben és a külhoni magyarlakta régiókban fellelhető, egy-egy térség kultúráját fémjelző értékek, hagyományok és alkotások bemutatására. Lesznek többek között honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi mesterségekhez kötődő kézműves foglalkozások, a színpadon pedig a kiemelkedő eredményt elért magyar és határon túli amatőr művészeti csoportok mutatkoznak be és vezetnek táncház-foglalkozásokat.

A gyerekek a magyar értékek és hungarikumok játszóházában játékos formában ismerkedhetnek a magyarság csúcsteljesítményeivel, és részt vehetnek egy pecsétgyűjtő játékon is.

Délben a megyék egy-egy jellegzetes mezőgazdasági terményét ökumenikus szertartás keretében megáldják és megszentelik, az esti ünnepi szentmisét követően, pedig a Szent István Bazilikában ünnepélyes kórus- és orgonahangverseny várja az érdeklődőket a Magyar Rádió Gyermekkórusa és Virágh András Liszt Ferenc-díjas orgonaművész közreműködésével.

 

MTI/Pixabay

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…