Színes Zsigó Róbert: Magyarország visszakerült Európa gasztronómiai térképére Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-09-08 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,362 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Pelsőczy Csaba/FM Magyarország az elmúlt évtized alatt visszakerült Európa gasztronómiai térképére – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon egy konferencián, amelyen a magyar konyha, illetve a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát elemezték. Az államtitkár hangsúlyozta: a Kárpát-medence gazdálkodási hagyományait képviselő állat- és növényfajták – mint a mangalica, a makói hagyma, a szegedi paprika, valamint a magyar szürke szarvasmarha – olyan minőségi jellemzőkkel rendelkeznek, hogy semmi mással nem helyettesíthetők. Megőrzésük épp ezért kulturális és nemzetgazdasági érdekünk – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a magyar vidékpolitika és a kormány intézkedései is ezt a célt szolgálják. Emlékeztetett arra, hogy az FM által kidolgozott hungarikum törvény, a Magyar Élelmiszerkönyv irányelvei, a Hagyományok-Ízek-Régiók Program valamint a Helyi Termék Éve és a Helyből jobb! programsorozat mind a helyi ellátási láncok megerősítését célozták. Kiemelte: ahogy a piacot a kereslet határozza meg, úgy a színvonalas magyar konyhát csak az igényes és tudatos vásárlók tarthatják fenn huzamosan. Ezért az FM és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hosszú távú céljai között szerepel, hogy minél több helyi agrártermék kerüljön a közétkeztetésbe és a családok asztalára. MTI/Archívum
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Tovább ösztönözné a halfogyasztást az agrártárca Nőtt a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai …
A felelős medvehagymagyűjtésre figyelmeztetnek A medvehagyma levele kizárólag nem védett területeken gyűjthető, saját szükségletre fejenként naponta legfeljebb két …