Főoldal Hírek Átólzéig Culinary World Cup 2014 – Szakácsok: ezüst és bronz

Culinary World Cup 2014 – Szakácsok: ezüst és bronz

5 perc átlagos olvasási idő
0
943
 ehaccp_topbanner3.jpg

Update 2014.11.23. 21:59

A vasárnap versenyző, egyéni induló magyar szakácsok közül Gajdán Attila és Rékási Tibor ezüst, Borda Attila és Mezei Zoltán bronzérmes minősítést kapott. A helyezésekről és pontszámokról még nincs információ. A Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott hidegkonyhai versenyére kedden kerül majd sor. (forrás: facebook/MNGSZ, vatel.lu)

***

Update 2014.11.23. 19:14

Megszületett az első magyar aranyérem Kiss Podmaniczky Krisztina D2 kategóriában!  Gratulálunk! (forrás: MNGSZ)

***

Update 2014.11.23. 13:21

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség facebook profiljáról származó információ szerint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatottat a Meleg konyhai programját BRONZ éremmel jutalmazta a zsűri. Annyiban mindenképpen peches volt a csapat, hogy az első napon versenyzett, és ilyenkor még egy kicsit ,,spórol’’ a zsűri az arany- és ezüstérmekkel. Ennek megfelelően öt válogatott bronzérmet érdemelt ki, az USA-nak adtak egyedül aranyérmet – fogalmaz a beol.hu tudósítása.

***

2014. 11.22.

Ma megkezdődött a 2014-es szakácsvilágbajnokság, a Culinary World Cup. A hagyományosan Luxemburgban rendezett versenyen részt vesz a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott és több egyéni versenyző. A csapat tagjai: Ambrus György, ifj. Ambrus György, Elek Richárd, Garaczi Zoltán, Kiss Dániel, Kostyál Gábor, Szilágyi Gábor, Tímár András, Tímár Attila, Toókos Ferenc, Turóczi Anita (cukrász) és Volenter István. A magyarok mellett szombaton öt válogatott lép a konyhába: az USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia együttese.

A magyar válogatott háromfogásos luxembourgi versenymenüje a következő.

Előétel: vadvízi fogasfilé marinírozott lazaccal, fűszernövényekkel ékesített savanyú daikonretek-szőnyeggel borítva, citrusokkal aromatizált rizottókrokettel. Tigris garnéla mousseline rákmártással, pagodakarfiol terrine sült kelvirághabbal.

Főétel: mangalicaszűz füstölt libamájas és rókagombás ,,nercben” sütve, makóihagyma-variációval. Malacpofa- és fülsajt pecsenyelével, naranccsal glasszírozott karottával. Véreshurka royale-wasabis zöldalmagéllel, pirított polentával.

Desszert: tésztafánk-különlegesség tonkababos étcsokoládé mousse-szal töltve, akácmézes krémszalag tokaji aszús tápióka gyöngyökkel, tejcsokoládés kapszula ganache-zsal, pisztáciás piskótarolád fehércsokival, málnasorbet pirosgyümölcs-salátával, zselélepellel, vargabéles vanília espumával.

A 110 adagos ételsort 18 óráig kell elkészíteni, ezután két és fél óra alatt tálalni. (forrás: beol.hu, kép: facebook)

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…