Főoldal Hírek Ajánló Szezonzáró workshop a nyári szünet előtt

Szezonzáró workshop a nyári szünet előtt

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,555
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei hetedik gyűlésére a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor.

 

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének július havi workshopján két cég termékei is bemutatkoztak.

A Pannon porcelán Kft. részéről Bosch Ágnes elmondta, hogy cégük a kis- és nagyszériás porcelántermékektől, az egyedi gyártású termékeken, díjakon át, az egyedi logózásig mindent meg tudnak valósítani. Kérdésre azt is elmondta, hogy az egyedi logózást, akár a már meglévő porcelánkészletre is meg tudják valósítani.

 

A Pannon Porcelán Kft., mint a PANNON PORCELÁN védjegy tulajdonosa a piacon egyedüliként ötvözi a hagyományokat, a tradicionális magyar motívumokat a legmodernebb technológiákkal és trendekkel.

A brendet feltörekvő márkaként kezelik, így az áraikkal a megfizethetőség elvét követik, minőségben pedig a maximumra törekednek.

A PANNON PORCELÁN termékei a legmagasabb minőséget és maradandó értéket jelent, egyedülálló termékei hosszú évtizedekre lehetnek díszei a családi asztalnak és az otthonnak.
A termékeik között megtalálhatóak a kortárs lakáskultúrába illeszkedő formák és dekorok, valamint a tradicionális funkciók is.
http://www.pannonporcelan.com/

 

A Miskolci Likőripari vállalatot Kerschner Ferenc a vállalat ügyvezető igazgatója mutatta be a Séfklub tagjainak.  Megismertette velük a Bükk-hegység karsztvidékéről származó Lillafüredi ásványvizet, annak kiszereléseit, és kedvező összetételű beltartalmi értékét. Elmondta, hogy az ásványvíz jelen állapotában is már megfelel a babavíz elvárásainak.

A tagjaink kérdésére megtudtuk, hogy mi a különbség ásványvíz és ásványvíz között, valamint azt, hogy mit kell érezni, ha ásványvíz kóstol.

Kerschner Ferenc a Miskolci Likőripari vállalat ügyvezető igazgatója

 

Megtudtuk továbbá, hogy a Miskolci Likőrgyár Zrt. 1999-ben kezdte el gyártani a Lillafüredi ásványvizet, mely magában foglalja a Bükk hegység karsztvidékének ásványi anyagait és kristálytiszta levegőjét. Elismert, természetes ásványvíz, mely kedvező összetételével üdítően frissítő hatást nyújt. A kedvező élettani tulajdonságokkal rendelkező ásványvíz alacsony nátriumtartalmával csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Az ásványvíz termékcsalád bővítésére is sor került az elmúlt években, melynek eredményeként különféle kiszerelésekben, szénsavas és szénsavmentes változatban is kapható a Lillafüredi ásványvíz. 0,25 és 0,75 üveges, 0,5 és 1,5 literes pet, és 19 literes ballonos változatban van jelen a piacon.

A Lillafürdedi ásványvíz alacsony nátriumtartalmának köszönhetően kedvező hatással van a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésére és különösen ajánlott a sószegény diétát tartóknak.

Az ügyvezető a Miskolci Likőrgyár Zrt. termeléséről is beszélt, elmondta, hogy három gyártósorukon a Lillafüredi ásványvíz, a hidegszesz gyártás és Prekopp pálinka készül.

Megtudtuk, hogy hamarosan egy különleges vodkát is be kívánnak vezetni a hazai piacra, valamint az ásványvíz szortiment átszabásával a HORECA szektort célozzák meg.

www.miskolcilikorgyarrt.hu

 

 

A szünetet követően Asztalos István, nyitotta meg a Séfklub gyűlést, mégpedig az elmúlt hónap szakmai eseményeit összefoglaló beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságába delegált tagokkal a szerződések megköttettek, így a munka hamarosan kezdődik. A cél egy olyan mesterképzés kidolgozása, amely az egész szakma hasznát kivívhatja. Szeretnék, ha a mester címet nem csak megszerezni kellene, hanem meg is kellene azt védeni, visszaadva ezzel a rangját.

 

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került az ősztől bevezetendő új egyesületi struktúra, a nemrégen zárult OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny (www.etrendegyesulet.hu/okes), valamint a Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu) szakácsverseny és a Séfparádé nevű szakácsfelvonulás is. Ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte, büszke arra, hogy a rendezvényt sehol nem hirdették meg, ennek ellenére több, mint száz fő vett azon részt.

 

 

A Magyarország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni a projektet. Elmondta azt is, hogy reményeik szerint a projekt forgalmat generál majd a csatlakozó vendéglátó egységek és a szállodák részére. Ugyanis az étel a zászlóval megközelítőleg nettó hétszáz forintból jön ki, ami azt is jelentheti, hogy sokszoros haszonnal értékesíthető, a tisztességes haszon pedig minden üzletre ráfér. A csatlakozásról ezen a linken informálódhatsz: https://magyarorszagetele.hu/csatlakozni-szeretnek/

 

Asztalos István (j) és Nótár László (k) átadja a Magyar Országgyűlés alelnökének, Jakab Istvánnak (b) a Magyarország étele 2018. címet elnyert étel receptjét.

 

Az elnök véleménye szerint a Magyarország étele, az Okés szakácsverseny és a szakácsfelvonulás sikere pedig hatalmas löketet fog adni az egyesület életében, hiszen egyértelműen látható, hogy a szakmai munkát a kormányzat szereplői is fel-, és elismerték. Ennek gyümölcse azonban csak a későbbiekben lesz látható majd.

 

A Chefklub workshop, a szokásos nyáriszünetet figyelembe véve, szeptember 3-án folytatódik majd melyre szeretettel várják a már aktív-, vagy újonnan csatlakozni kívánó tagokat.

 

 

 

 

  • Feketeedényt mosogattak a Séfek

    2019. június 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a „Feketeedény mosogatá…
  • Chef workshop: Ni-Ka Cafe

    2019. március 4-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a Chef workshop, melye…
  • Kunsági csirke a workshopon

    2019. február 4-én a budaörsi Friedmann házban volt a Chef workshop megtartva, melyen a Ku…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…