Főoldal Hírek Utazás Nemsokára startol a villányi Rozé Fesztivál

Nemsokára startol a villányi Rozé Fesztivál

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,135
 ehaccp_topbanner3.jpg

Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a villányi Rozé Fesztivált, amelynek középpontjában a magyar-horvát kulturális és gasztronómiai együttműködés áll ‒ hangzott el az m1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

 

Kirchkeszner Ágnes szervező elmondta, hogy a régiós együttműködés jegyében a fesztiválra látogatók horvát gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak, de bemutatkoznak horvát néptáncegyüttesek is.

 

A szervező kiemelte, hogy Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye amatőr stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű kolbászféléikkel.

 

Július 14-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók ‒ zenés felvonulás kíséretében ‒ három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

 

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli ‒ tette hozzá Kirchkeszner Ágnes.

 

Mokos Balázs borász elmondta, hogy több mint húsz pincészet települ ki a fesztiválra. A rozé divatjáról pénteken előadást is tartanak.

 

A közönség szórakoztatásáról pénteken a Péterffy Bori & Love Band, majd a Harold Zenekar, szombaton pedig a Vad Fruttik nagyszínpadi koncertje és a Ritmo de Conga Show latin bulija gondoskodik.

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…