Főoldal Hírek Utazás Nemsokára startol a villányi Rozé Fesztivál

Nemsokára startol a villányi Rozé Fesztivál

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,184
 ehaccp_topbanner3.jpg

Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a villányi Rozé Fesztivált, amelynek középpontjában a magyar-horvát kulturális és gasztronómiai együttműködés áll ‒ hangzott el az m1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

 

Kirchkeszner Ágnes szervező elmondta, hogy a régiós együttműködés jegyében a fesztiválra látogatók horvát gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak, de bemutatkoznak horvát néptáncegyüttesek is.

 

A szervező kiemelte, hogy Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye amatőr stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű kolbászféléikkel.

 

Július 14-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók ‒ zenés felvonulás kíséretében ‒ három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

 

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli ‒ tette hozzá Kirchkeszner Ágnes.

 

Mokos Balázs borász elmondta, hogy több mint húsz pincészet települ ki a fesztiválra. A rozé divatjáról pénteken előadást is tartanak.

 

A közönség szórakoztatásáról pénteken a Péterffy Bori & Love Band, majd a Harold Zenekar, szombaton pedig a Vad Fruttik nagyszínpadi koncertje és a Ritmo de Conga Show latin bulija gondoskodik.

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…