Ajánló Szép lassan újraindul az élet… Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-05-18 20 perc átlagos olvasási idő 0 983 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Május 17.-én, a koronavírus okozta korlátozások hatása miatt idén először gyűlésezett a Séfklub a Friedmann ház – Teri néni éttermében.A szakmai találkozó Egyesületi ügyekkel és tisztújító közgyűléssel kezdődött, majd a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. A tisztújító közgyűlésen a korábbi elnökség egyhangú támogatással újra megválasztásra került, így a Séfklub stabil alapokra építkezve kezdi meg a következő négy éves ciklusba.Ezt követően a gyűlésen kitértek az elmúlt hetek, hónapok eseményire, valamint beszéltek a jövőbeli programokról. Úgy, mint az idő közben hatalmasra dagadt-, és június első hétvégéjén megrendezésre kerülő Magyarország étele 2021 szakácsverseny döntőjéről.Majd szó esett a napokban meghirdetett X. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyről, melynek nevezési időszaka június 25-én zárul majd. Tehát addig van mód a nevezések leadására.Kitértek továbbá, a minden évben megrendezett Szakácsfelvonulás kérdésére is, a tagság a megrendezés mellett tette le a voksát, így a Szakácsfelvonulásra 2021. június végén kerül sor.Az egyesületi ügyek megvitatása után Blendea Károly következett, aki az Upfield Professional culinary advisor-a, és aki most a FLORA nevű vegán termékcsaládjukat mutatta be a Séfeknek.Éppen a Beyond vegán burger kapcsán ismertük meg, hogy ma már az egységekben a táplálékérzékenység okán egyre nagyobb az igény az allergénmentes, tiszta alapanyagokra is.Beszédében elmondta:„AZ EMBEREK VILÁGSZERTE EGYRE INKÁBB A NÖVÉNYI ALAPÚ ÉLELMISZEREK FELÉ FORDULNAK. ENNEK EGYRÉSZT EGÉSZSÉGÜGYI, MÁSRÉSZT ETIKAI OKAI VANNAK. SZAKÉRTŐK VAGYUNK A NÖVÉNYI ALAPÚ TÁPLÁLKOZÁS TERÉN, ÉS AZ ILYEN TERMÉKEK GYÁRTÁSÁBAN GLOBÁLISAN IS AZ ÉLEN JÁRUNK.”Megtudtuk továbbá, hogy az Upfield Professional termékeit kifejezetten éttermek, nagykonyhák, professzionális konyhák, cukrászdák, pékségek, kávézók stb. számára fejlesztette ki. Professzionális termékeik – növényi főzőkrémek, habalapok, sütőzsiradékok, margarinok – hozzájárulnak a professzionális konyhák sikeréhez, így a vendégek elégedettségéhez.Portfóliónkban megtalálhatóak vegetáriánus étrendbe illeszthető, laktózmentes, sőt, vegán és allergénmentes termékek is.Termékeiknél prioritás az egyedülálló íz és minőség. Céljuk továbbá, hogy vevőiknek a legízletesebb, legszínvonalasabb termékeket adják, akár a főzésről, sütésről vagy tálalásról van szó.Ezután bemutatta a cég termékeit:Flora Plant Cream 31% zsírtartalmú vegán növényi habalapFlora Plant Cream 15% zsírtartalmú vegán növényi főzőkrémA Flora Plant Cream vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelentenek a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentesek, így a velük készült fogásokat gond nélkül kínálhatod ételallergiás vendégeidnek.A Flora Plant Cream vegán termékek mindegyike:Allergénmentes – minden hivatalos allergéntől mentes, pl.: glutén, diófélék, szójaVegánLaktózmentes, tejmentes100%-ban növényi alapú – lencsefehérje-készítmény és növényi olajak keverékeHőálló, alkohol- és savstabilAlkalmas vízfürdős melegentartóhozKiszerelés: 1 literKartonozás: 8 x 1 lBeszédében elmondta:„AZ EMBEREK VILÁGSZERTE EGYRE INKÁBB A NÖVÉNYI ALAPÚ ÉLELMISZEREK FELÉ FORDULNAK. ENNEK EGYRÉSZT EGÉSZSÉGÜGYI, MÁSRÉSZT ETIKAI OKAI VANNAK. SZAKÉRTŐK VAGYUNK A NÖVÉNYI ALAPÚ TÁPLÁLKOZÁS TERÉN, ÉS AZ ILYEN TERMÉKEK GYÁRTÁSÁBAN GLOBÁLISAN IS AZ ÉLEN JÁRUNK.”Megtudtuk továbbá, hogy az Upfield Professional termékeit kifejezetten éttermek, nagykonyhák, professzionális konyhák, cukrászdák, pékségek, kávézók stb. számára fejlesztette ki. Professzionális termékeik – növényi főzőkrémek, habalapok, sütőzsiradékok, margarinok – hozzájárulnak a professzionális konyhák sikeréhez, így a vendégek elégedettségéhez.Portfóliónkban megtalálhatóak vegetáriánus étrendbe illeszthető, laktózmentes, sőt, vegán és allergénmentes termékek is.Termékeiknél prioritás az egyedülálló íz és minőség. Céljuk továbbá, hogy vevőiknek a legízletesebb, legszínvonalasabb termékeket adják, akár a főzésről, sütésről vagy tálalásról van szó.Ezután bemutatta a cég termékeit:Flora Plant Cream 31% zsírtartalmú vegán növényi habalapFlora Plant Cream 15% zsírtartalmú vegán növényi főzőkrémA Flora Plant Cream vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelentenek a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentesek, így a velük készült fogásokat gond nélkül kínálhatod ételallergiás vendégeidnek.A Flora Plant Cream vegán termékek mindegyike:Allergénmentes – minden hivatalos allergéntől mentes, pl.: glutén, diófélék, szójaVegánLaktózmentes, tejmentes100%-ban növényi alapú – lencsefehérje-készítmény és növényi olajak keverékeHőálló, alkohol- és savstabilAlkalmas vízfürdős melegentartóhozKiszerelés: 1 literKartonozás: 8 x 1 lEzután a a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSZTE Kft.) A szürkemarha egyesületA rendezvényen megtudtuk, hogy az 1960-as évekre drasztikusan lecsökkent a szürkemarha állomány Magyarországon. Megmentéséért a megmaradt gulyák tenyésztői, példa értékű összefogással, az utolsó pillanatban összeszedett, sokszor az akkori szabályokkal szemben menő tenyésztői munkát végezve megmentették a fajtát a kipusztulástól. Ennek a szakmai egyeztetésnek kiteljesedéseként 1982-től éves gazdatalálkozókat szerveztek, majd 1991-ben, mikor lehetőség nyílt rá, hazánkban civil szervezetként elsők között alapították meg a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületét. Az Egyesület ezt követően gyors növekedésnek indult, mára országos méretű, több száz aktív tagot számlál. Hallhattuk, hogy érdekképviseletük nem csak szakmai, hanem egyúttal gazdasági társulás is egyben.Szürkemarhák Apajpuszta közelébenA szürkemarhaEredete bár pontosan nem ismert, de valószínűsíthetően a honfoglaló magyarsággal érkezett. A középkorban már bizonyítottan a Kárpát-medencében élő fajta. Szilárd szervezetű, szívós, színe rendkívül variábilis ezüst szürkétől a sötét daruszínig, szarva hosszú, változatos állású. Az 1800-as évekre a hazai marhaállomány 99%-a magyar marha volt (azaz szürke marha). Lábon hajtva az ország legnagyobb hasznot hajtó exportcikke, hazánk középkori fejlődésének mozgatórugója. A gépesítettség kezdetéig igásökörként meghatározó szerepe volt a szántóföldek művelésében. A gépesítettség széleskörű elterjedése és a szövetkezeti átszervezés halálra ítélte a fajtát. A mélyponton, az 1960-as években a hazai állomány mindössze 3 Állami Gazdaság gulyájára apadt (6 bika, 200 tehén). Megmentését a nemzeti érzésből eredő ellenállás jóérzése tette lehetővé, elszaporítását mai napig a gazdaságosságán felül a hazafias tudat segíti. A fajta jelentősége napjainkban szerencsére növekvőben van.A szürkemarha húsEllenálló, minőségi bio húst állít elő, kiváló borjúnevelő, magas genetikai és esztétikai értéket képvisel. Jó partner a haszonállat-előállító keresztezéseknél, béranyaként kiváló intenzív fajták szaporítására alkalmas. A hungaricum haszonállat jövője, éttermi felhasználásaFerencz Attila, a társaság alelnöke és Katona Zoltán cégvezetőtől megtudtuk, hogy mára már a céljuk, a saját szakembergárdán és bontó húsüzemükön keresztül, minőségi hússal ellátni a céljukként tűzött 150 vendéglátóipari egységet.Elmondták, hogy a programhoz csatlakozó éttermek, ha vállalják, hogy szürkemarhára építik a borvacsoramenüiket, akkor Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete jovóltából, Kovács Antal Sommelier-t biztosítják díjmentesen a rendezvény mellé. Igaz, ehhez a cégen keresztül kell az alapanyagot beszerezniük, ami egyben garancia is egyben a hús valódiságára. Sajnos még jelenleg is probléma, hogy sok a „kamu szürkemarha hús” ezért egy tanúsító igazolást is kiállítanak azon egységek részére, akik ehhez partnerek.Az első évben, tervezetten 200-250 bikát terveznek vágóhídra küldeni. Ezek a növendékállatok 6 hónapos korukig szabadtartásúak, utána azonban karámban fogják őket hízókúrára, ahol kizárólag nemzeti parki takarmánnyal etetik őket.Szürkemarha a Szomor ÖkofarmonA rendezvényen Friedrich Antal és Friedrich Gergő hideg- és meleg fogásokon keresztül mutatta be a szürkemarha sokoldalú felhasználását.A következő taggyűlésre 2021. július 5-én kerül sor, ahol a Bonduelle zöldségek kerülnek górcső alá Bartók Gabriella prezentálásában.Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!2024-ben is indul a #vadateszem kampány Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Újra meghirdették a Magyarország étele – Szamos Tányérdesszert versenyt A mai eseményen a Nemzeti értékek közé bekerült Magyarország étele szakácsverseny kísérőrendezvénye – a …
Sokan pazarolnak, de még többen éheznek Sokan pazarolnak, de még többen éheznek Rengeteg ételt pazarlunk el a világ minden …