Átólzéig Receptek Kapros raguval töltött kemencés tök Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-23 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,136 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Kapros raguval töltött kemencés tök Hozzávalók (4 személyre): 1 kg tök 60 dkg darált sertéshús 30 dkg rizs 1 fej hagyma 5 gerezd fokhagyma só, őrölt bors petrezselyem őrölt kömény 1 csokor kapor 3 dl tejföl 30 dkg reszelt Trappista sajt A rizst megfőzzük, a tököt megtisztítjuk, majd félbevágjuk, az egyik felét felcsíkozzuk, míg a másik felét kevés lében ressre pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, olivaolajon megpároljuk, majd a darált hússal és a tökkel átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, és apróra vágott kaprot, megszórjuk az őrölt köménnyel. Az egyben hagyott és előre párolt tököt kivajazott tepsire tesszük, majd a másik feléből álló ragut, rizzsel és tejföllel összekeverve rátesszük. A tetejére tejföl és reszelt sajt került. 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Így egy ízletes ételt készítettünk, amely egy egészséges ételnek számít. Ugyanakkor könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, mégis egy előre elkészíthető és egyszerűbb étel. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Számos újdonsággal készül jövőre a 25 éves Művészetek Völgye Számos újdonsággal készül jövőre a 25 éves Művészetek Völgye Új zenei …
Téli sportágak kavalkádja vár mindenkit december 13-án Téli sportágak kavalkádja vár mindenkit december 13-án Idén december 13-án szervezi meg a …