Főoldal Hírek Átólzéig Kapros raguval töltött kemencés tök

Kapros raguval töltött kemencés tök

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,126
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kapros raguval töltött kemencés tök

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg tök
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • 1 csokor kapor
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg reszelt Trappista sajt

 

A rizst megfőzzük, a tököt megtisztítjuk, majd félbevágjuk, az egyik felét felcsíkozzuk, míg a másik felét kevés lében ressre pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, olivaolajon megpároljuk, majd a darált hússal és a tökkel átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, és apróra vágott kaprot, megszórjuk az őrölt köménnyel. Az egyben hagyott és előre párolt tököt kivajazott tepsire tesszük, majd a másik feléből álló ragut, rizzsel és tejföllel összekeverve rátesszük. A tetejére tejföl és reszelt sajt került. 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Így egy ízletes ételt készítettünk, amely egy egészséges ételnek számít. Ugyanakkor könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, mégis egy előre elkészíthető és egyszerűbb étel.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal

Íme a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal     Az ötletgazda…