Főoldal Hírek Átólzéig Szegedi pontyhalászlé

Szegedi pontyhalászlé

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,109
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szegedi pontyhalászlé

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Az alapléhez:

  • 50 dkg apróhal (keszeg, kárász)
  • a ponty feje-farka
  • 4 nagy fej hagyma

 

További hozzávalók:

  • 1,5 kg pontypatkó
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • egy hegyes erős paprika
  • 50 dkg haltej és ikra vegyesen

 

A pontypatkót kissé besózzuk, és további felhasználásig hűtőbe tesszük. Az alapléhez az apróhalat az összevágott hagymával és annyi vízzel, amennyi épp ellepi, lassú tűzön puhára főzzük, leszűrjük, és a halhúst átpasszírozzuk. Az így kapott levet nagy fazékba öntjük, felöntjük, a kívánt mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és felforraljuk. Ha forr, rászórjuk a pirospaprikát és lassú tűzön megfőzzük.

Tálaláskor hozzáadjuk a halszeleteket és a belsőséget, sózzuk és maximum 8-10 perc alatt készre főzöm.

 Így egy főként a karácsonyi ünnepkor feltálalt ételt készítettünk, amely mégis egyszerű elkészíthetőségű ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…