Átólzéig Szegedi pontyhalászlé Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-08 2 perc átlagos olvasási idő 0 2,109 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szegedi pontyhalászlé Hozzávalók (4 személyre): Az alapléhez: 50 dkg apróhal (keszeg, kárász) a ponty feje-farka 4 nagy fej hagyma További hozzávalók: 1,5 kg pontypatkó 2-3 evőkanál pirospaprika egy hegyes erős paprika 50 dkg haltej és ikra vegyesen só A pontypatkót kissé besózzuk, és további felhasználásig hűtőbe tesszük. Az alapléhez az apróhalat az összevágott hagymával és annyi vízzel, amennyi épp ellepi, lassú tűzön puhára főzzük, leszűrjük, és a halhúst átpasszírozzuk. Az így kapott levet nagy fazékba öntjük, felöntjük, a kívánt mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és felforraljuk. Ha forr, rászórjuk a pirospaprikát és lassú tűzön megfőzzük. Tálaláskor hozzáadjuk a halszeleteket és a belsőséget, sózzuk és maximum 8-10 perc alatt készre főzöm. Így egy főként a karácsonyi ünnepkor feltálalt ételt készítettünk, amely mégis egyszerű elkészíthetőségű ételnek számít. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén Újabb nemzetközi sikerekkel öregbítette a magyar borok …
Új egység megnyitásával, jótékonysági versennyel ünnepel az idén 10 éves flippermúzeum Több mint 100 000 látogató, világhír és néhány ezer ötcsillagos értékelés az elmúlt évtized …