Főoldal Hírek Átólzéig Szegedi pontyhalászlé

Szegedi pontyhalászlé

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,154
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szegedi pontyhalászlé

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Az alapléhez:

  • 50 dkg apróhal (keszeg, kárász)
  • a ponty feje-farka
  • 4 nagy fej hagyma

 

További hozzávalók:

  • 1,5 kg pontypatkó
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • egy hegyes erős paprika
  • 50 dkg haltej és ikra vegyesen

 

A pontypatkót kissé besózzuk, és további felhasználásig hűtőbe tesszük. Az alapléhez az apróhalat az összevágott hagymával és annyi vízzel, amennyi épp ellepi, lassú tűzön puhára főzzük, leszűrjük, és a halhúst átpasszírozzuk. Az így kapott levet nagy fazékba öntjük, felöntjük, a kívánt mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és felforraljuk. Ha forr, rászórjuk a pirospaprikát és lassú tűzön megfőzzük.

Tálaláskor hozzáadjuk a halszeleteket és a belsőséget, sózzuk és maximum 8-10 perc alatt készre főzöm.

 Így egy főként a karácsonyi ünnepkor feltálalt ételt készítettünk, amely mégis egyszerű elkészíthetőségű ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Akár 40 foknál is melegebb jöhet idén nyáron: így védekezhetnek a gazdák a 2025-ös hőhullámok ellen

Magyarország idén nyáron ismét szélsőséges időjárás elé néz, 40 Celsius-fok feletti melegr…