Átólzéig Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-26 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,596 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2015. április 25-én, Debrecenben tartotta a gálavacsorával egybekötött, szokásos éves Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, ahol felavatták a Mestereket. A megnyitón az Elnökség tagjai üdvözölték a megjelent közel 300 embert, majd bemutatták a Szövetség elmúlt évének eredményeit. Krivács András elnök beszélt a jövőbeni terveikről, valamint a mesterképzéssel kapcsolatos változásokról, melyből kiderült, hogy az MNGSZ mesteri címe is elfogadott lesz a jövőben, amennyiben egy kamarai különbözeti vizsgát építenek abba. Továbbá bejelentette, hogy a <nemrégiben átalakult> Vendéglátás, valamint az <általunk működtetett> Oldalas magazinnal stratégiai megállapodást kötöttek, hogy sikeresebb lehessen a kommunikáció a jövőben. Az esten a konferanszié szerepkört Petrezselyem Adrienn vállalta magára. A rendezvény szervezett, a lebonyolítás zökkenőmentes, a felszolgált ételek és italok íze pazar volt. A vacsora után következett a mesterré avatás. Eskü, fogadalomtétel, és a díszes oklevél átadása. Az elnök ünnepi záróbeszédében a mesterek felelősségére hívta fel a figyelmet. 2015-ös Mesterré avatás névsora: Mesterszakácsok: Blendea Károly Daru László Frank Zsolt Kostyál Gábor Nagy Balázs Nyitrai Tibor Életműdíjas Mesterszakács: Parászka Tivadar Éttermi Mester: Csikota Mihály Életműdíjas Éttermi Mester: Szakál Lajos A menüsort <a teljesség igénye nélkül> Ambrus György, Tímár Attila és Varga Károly vezetésével prezentálták a vendégek részére. A felszolgált ételek és italok menüsora hibátlanul volt összeállítva, mint ahogyan az ételek elkészítésére sem lehetett panasz. A menü a következő volt: Üdvözlő italok érkezéskor , valamint kóstoló a Baromfiudvar Kedvenc ízeiből viharsarki kovászolt kenyérrel Zwack Fütyülős epres Rosé Matusz pálinkák Vendégváró” ONE BITE” Mini magvas cipó, medvehagymás fűszervaj, sonkaszivar, ropogós bőrke Gyöngybor 2014 Juhász Testvérek Pincészete Hideg előétel Házilag marinált lazacfilé, tintahalas feketekenyér pirítóssal, bio salátacsokorral, gránátalmás balzsamecet krémmel. Füstölt lazac „tatár” zöldspárga mousse-szal, vízitormás lilaburgonyával Irsai Olivér 2014 Fáncsi-hegyi Pince Dörgicsei Zöldike 2013 Madaras Pince Leves Gyömbéres zöldborsópüré-leves, petrezselyem olajjal grillezett kecskesajttal, tavaszi vitamin tekerccsel, mungó csírával Meleg előétel Rozé kacsamell sós-diós metélttel, almapürével, vajas pecsenyelével Dörgicsei Rosé 2014 Madaras Pince Sorbet Nitro gin tonic sorbet Főétel Borjúszegy libamájjal töltve, bébi zöldségekkel, csicsókakrémmel. Medvehagymás borjúláb-ropogós tárkonyos espumával Egri Kadarka Siller 2014 Tóth Ferenc-Egri Borvár Desszert Csokoládé variációk eper textúrákkal Egri Kékportugál 2013 /Blauer portugieser/ Simon Pincészet Vacsora utáni borasztal Szent-Gaál Pincészet, Tokajicum, Hilltop Borászat Fogl János Az Oldalas magazin és a magam nevében is, ezúton is gratulálunk a Mestereknek, bízunk benne, hogy szakértelmük elhivatottsággal párosul, és azáltal sikerül a gasztronómia szekerét közös erővel kimozdítaniuk jelen helyéről. A meghívást és kiváló kiszolgálást pedig ezúton köszönöm!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Miért fontos a korai stresszkezelés? Már óvodás- és iskoláskorban fontos lenne a stresszkezelés. Erre azért lenne szükség, mert már …
Pop-up fesztivált tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete Pop-up fesztivált tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete A Tudatos Vásárlók Egyesülete pop-up fesztivált …