Főoldal Hírek Átólzéig Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,370
 ehaccp_topbanner3.jpg

Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

 

2015. április 25-én, Debrecenben tartotta a gálavacsorával egybekötött, szokásos éves Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, ahol felavatták a Mestereket.

A megnyitón az Elnökség tagjai üdvözölték a megjelent közel 300 embert, majd bemutatták a Szövetség elmúlt évének eredményeit.

Krivács András elnök beszélt a jövőbeni terveikről, valamint a mesterképzéssel kapcsolatos változásokról, melyből kiderült, hogy az MNGSZ mesteri címe is elfogadott lesz a jövőben, amennyiben egy kamarai különbözeti vizsgát építenek abba. Továbbá bejelentette, hogy a <nemrégiben átalakult> Vendéglátás, valamint az <általunk működtetett> Oldalas magazinnal stratégiai megállapodást kötöttek, hogy sikeresebb lehessen a kommunikáció a jövőben.

Az esten a konferanszié szerepkört Petrezselyem Adrienn vállalta magára.

A rendezvény szervezett, a lebonyolítás zökkenőmentes, a felszolgált ételek és italok íze pazar volt.

A vacsora után következett a mesterré avatás. Eskü, fogadalomtétel, és a díszes oklevél átadása. Az elnök ünnepi záróbeszédében a mesterek felelősségére hívta fel a figyelmet.

 

2015-ös Mesterré avatás névsora:

 

Mesterszakácsok:

  • Blendea Károly
  • Daru László
  • Frank Zsolt
  • Kostyál Gábor
  • Nagy Balázs
  • Nyitrai Tibor

 

Életműdíjas Mesterszakács:

  • Parászka Tivadar

 

Éttermi Mester:

  • Csikota Mihály

 

Életműdíjas Éttermi Mester:

  • Szakál Lajos

 

A menüsort <a teljesség igénye nélkül> Ambrus György, Tímár Attila és Varga Károly vezetésével prezentálták a vendégek részére. A felszolgált ételek és italok menüsora hibátlanul volt összeállítva, mint ahogyan az ételek elkészítésére sem lehetett panasz.

 

A menü a következő volt:

 

  • Üdvözlő italok érkezéskor , valamint kóstoló a Baromfiudvar Kedvenc ízeiből viharsarki kovászolt kenyérrel

Zwack Fütyülős epres Rosé

Matusz pálinkák

 

  • Vendégváró” ONE BITE”

Mini magvas cipó, medvehagymás fűszervaj, sonkaszivar, ropogós bőrke

Gyöngybor 2014

Juhász Testvérek Pincészete

 

  • Hideg előétel

Házilag marinált lazacfilé, tintahalas feketekenyér pirítóssal, bio salátacsokorral, gránátalmás balzsamecet krémmel. Füstölt lazac „tatár” zöldspárga mousse-szal, vízitormás lilaburgonyával

Irsai Olivér 2014 Fáncsi-hegyi Pince

Dörgicsei Zöldike 2013 Madaras Pince

 

  • Leves

Gyömbéres zöldborsópüré-leves, petrezselyem olajjal grillezett kecskesajttal, tavaszi vitamin tekerccsel, mungó csírával

 

  • Meleg előétel

Rozé kacsamell sós-diós metélttel, almapürével, vajas pecsenyelével

Dörgicsei Rosé 2014 Madaras Pince

 

  • Sorbet

Nitro gin tonic sorbet

 

  • Főétel

Borjúszegy libamájjal töltve, bébi zöldségekkel, csicsókakrémmel. Medvehagymás borjúláb-ropogós tárkonyos espumával

Egri Kadarka Siller 2014 Tóth Ferenc-Egri Borvár

 

  • Desszert

Csokoládé variációk eper textúrákkal

Egri Kékportugál 2013 /Blauer portugieser/ Simon Pincészet

 

  • Vacsora utáni borasztal

Szent-Gaál Pincészet,

Tokajicum,

Hilltop Borászat

Fogl János

 

 

Az Oldalas magazin és a magam nevében is, ezúton is gratulálunk a Mestereknek, bízunk benne, hogy szakértelmük elhivatottsággal párosul, és azáltal sikerül a gasztronómia szekerét közös erővel kimozdítaniuk jelen helyéről.

A meghívást és kiváló kiszolgálást pedig ezúton köszönöm! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop

2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő …