Főoldal Hírek Átólzéig Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,160
 ehaccp_topbanner3.jpg

Debrecenben tartotta Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

 

2015. április 25-én, Debrecenben tartotta a gálavacsorával egybekötött, szokásos éves Mestervacsoráját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, ahol felavatták a Mestereket.

A megnyitón az Elnökség tagjai üdvözölték a megjelent közel 300 embert, majd bemutatták a Szövetség elmúlt évének eredményeit.

Krivács András elnök beszélt a jövőbeni terveikről, valamint a mesterképzéssel kapcsolatos változásokról, melyből kiderült, hogy az MNGSZ mesteri címe is elfogadott lesz a jövőben, amennyiben egy kamarai különbözeti vizsgát építenek abba. Továbbá bejelentette, hogy a <nemrégiben átalakult> Vendéglátás, valamint az <általunk működtetett> Oldalas magazinnal stratégiai megállapodást kötöttek, hogy sikeresebb lehessen a kommunikáció a jövőben.

Az esten a konferanszié szerepkört Petrezselyem Adrienn vállalta magára.

A rendezvény szervezett, a lebonyolítás zökkenőmentes, a felszolgált ételek és italok íze pazar volt.

A vacsora után következett a mesterré avatás. Eskü, fogadalomtétel, és a díszes oklevél átadása. Az elnök ünnepi záróbeszédében a mesterek felelősségére hívta fel a figyelmet.

 

2015-ös Mesterré avatás névsora:

 

Mesterszakácsok:

  • Blendea Károly
  • Daru László
  • Frank Zsolt
  • Kostyál Gábor
  • Nagy Balázs
  • Nyitrai Tibor

 

Életműdíjas Mesterszakács:

  • Parászka Tivadar

 

Éttermi Mester:

  • Csikota Mihály

 

Életműdíjas Éttermi Mester:

  • Szakál Lajos

 

A menüsort <a teljesség igénye nélkül> Ambrus György, Tímár Attila és Varga Károly vezetésével prezentálták a vendégek részére. A felszolgált ételek és italok menüsora hibátlanul volt összeállítva, mint ahogyan az ételek elkészítésére sem lehetett panasz.

 

A menü a következő volt:

 

  • Üdvözlő italok érkezéskor , valamint kóstoló a Baromfiudvar Kedvenc ízeiből viharsarki kovászolt kenyérrel

Zwack Fütyülős epres Rosé

Matusz pálinkák

 

  • Vendégváró” ONE BITE”

Mini magvas cipó, medvehagymás fűszervaj, sonkaszivar, ropogós bőrke

Gyöngybor 2014

Juhász Testvérek Pincészete

 

  • Hideg előétel

Házilag marinált lazacfilé, tintahalas feketekenyér pirítóssal, bio salátacsokorral, gránátalmás balzsamecet krémmel. Füstölt lazac „tatár” zöldspárga mousse-szal, vízitormás lilaburgonyával

Irsai Olivér 2014 Fáncsi-hegyi Pince

Dörgicsei Zöldike 2013 Madaras Pince

 

  • Leves

Gyömbéres zöldborsópüré-leves, petrezselyem olajjal grillezett kecskesajttal, tavaszi vitamin tekerccsel, mungó csírával

 

  • Meleg előétel

Rozé kacsamell sós-diós metélttel, almapürével, vajas pecsenyelével

Dörgicsei Rosé 2014 Madaras Pince

 

  • Sorbet

Nitro gin tonic sorbet

 

  • Főétel

Borjúszegy libamájjal töltve, bébi zöldségekkel, csicsókakrémmel. Medvehagymás borjúláb-ropogós tárkonyos espumával

Egri Kadarka Siller 2014 Tóth Ferenc-Egri Borvár

 

  • Desszert

Csokoládé variációk eper textúrákkal

Egri Kékportugál 2013 /Blauer portugieser/ Simon Pincészet

 

  • Vacsora utáni borasztal

Szent-Gaál Pincészet,

Tokajicum,

Hilltop Borászat

Fogl János

 

 

Az Oldalas magazin és a magam nevében is, ezúton is gratulálunk a Mestereknek, bízunk benne, hogy szakértelmük elhivatottsággal párosul, és azáltal sikerül a gasztronómia szekerét közös erővel kimozdítaniuk jelen helyéről.

A meghívást és kiváló kiszolgálást pedig ezúton köszönöm! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus

A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belf…