Főoldal Hírek Átólzéig A szuper villanykörte elriasztja a betörőt

A szuper villanykörte elriasztja a betörőt

3 perc átlagos olvasási idő
0
968
 ehaccp_topbanner3.jpg

A szuper villanykörte elriasztja a betörőt

 

Ha este csöngetnek, úgy kapcsolgatja a lámpákat, mintha valaki az ajtóhoz menne.

Bármilyen otthoni lámpába becsavarható kivitelben készül a BeOn Burglar Deterrent, vagyis betörőriasztó fényforrása. A gyártáshoz a Kickstarteren tőkét gyűjtő cég megoldása az egész lakás világításának vezérlését védelmi funkciókra használja.

Forrás: BeOn

Azt szimulálja, mintha otthon lennénk

A vezeték nélkül vezérelhető ledes villanykörték megtanulják, hogy a lakásban vagy házban élők mikor és mennyi ideig szokták felkapcsolni őket. Így képesek szimulálni azt, mintha emberek tartózkodnának otthon.

A rendszer a csengővel is összeköthető, ilyen esetben pedig képes szimulálni azt, hogy éjjel valaki az egyik szobától az ajtóhoz vezető úton végig felkapcsolja a lámpákat. A vezérlés programozása okostelefonos appból történhetl, Bluetoothon keresztül.

 

Áramszünet esetén is világít

Az izzókba akkumulátort is szereltek, így egy ideig áramszünet esetén is tudnak világítani. A rendszer úgy is beállítható, hogy az otthon tartózkodók számára derengő éjjeli fényt biztosítson, ha pedig a füstdetektor riasztását érzékeli, felkapcsoljon.

A BeOn Burglar Deterrent első példányait jövő tavasszal tervezik szállítani, ha a gyártás finanszírozása sikerrel jár. A vezérelhető izzókból három darabot 239 dolláros, vagyis hatvanezer forintos árért lehet majd megvenni, a nagyobb csomagokra a cég kedvezményt ad.

Forrs: Origo

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…