Főoldal Hírek Átólzéig Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

 

A 46. Debreceni Virágkarnevál idén több szempontból is csúcsot dönt – hangsúlyozta Debrecen alpolgármestere azon a nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyet hétfőn a Nagyerdei Stadion rendezvényterén tartottak. Komolay Szabolcs bejelentette, hogy az utóbbi évek létszámát meghaladva idén 16 virágkocsi vesz részt a menetben, valamint augusztus 21-én, a korábbinál több összesen hat kocsi megy át Nagyváradra.

Huszár István Nagyvárad alpolgármestere elmondta: tíz éve annak, hogy augusztus 21-én 4-5 virágkocsi rendszeresen részt vesz a Körös-parti Párizsban rendezett Nyitott ablak Európára elnevezésű programon. Az évforduló alkalmából Debrecen és Nagyvárad közösen is indít virágkocsit a 46. Debreceni Virágkarneválon.

A két önkormányzat képviselője egyaránt megerősítette, hogy az 1992-ben megkötött testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően a két település kapcsolata nagyon jó. A két megyeszékhely intézményei között rendszeres és szoros az együttműködés, így az általános iskolák, kereskedelmi és iparkamarák, a két város hőszolgáltatói illetve a debreceni Csokonai Színház és a Nagyváradi Színház között is élénk az együttműködés.

Bódor Edit a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte a virágkarnevál idén már teljesen ‘belakja’ a város hagyományos és újonnan elkészült közösségi tereit. A Galiba Gyermekfesztivál a belvárosban, az Értéksziget, a Lurkó Liget, a 4. Debreceni Cseh Sörünnep azonban már új helyszínen a Nagyerdőn és a Békás-tó körül várja az érdeklődőket. A karneváli hét Színezd át! családi rendezvénye szintén itt kapott helyet A Szabadtéri Színpadon pedig az Alma Együttes gondoskodik a szórakozásról, szintén a családok nagy örömére.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy idén csúcsot döntünk abban a tekintetben is, hogy micsoda sztárparádé várható Debrecenben a karneváli héten. Zenél többek között a PASO, Tátrai Band és Horváth Charlie, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Papadimitriu Athina, Szakcsi Lakatos Béla, Vastag Tamás és az ExperiDance, Demjén Ferenc. A L’art pour L’art Társulata és Berecz András mesemondó produkciója garantáltan vidám perceket szerez a közönségnek.

Hasonló változatosság fogadja a Nagyerdei Stadion rendezvényterére és a stadionba kilátogató közönséget. A Karneváléj című káprázatos program idén – a tavalyit is túlszárnyalva – még grandiózusabb lesz. A színpompás virágkocsik felvonulásán túl – a 360°-os műsorszerkesztésnek köszönhetően – minden oldaláról látványossá teszi a hazai és külföldi sztárvendégek produkcióját. A virágkocsi-parádé mellett mintegy 2000 fellépő – külföldi és hazai táncos közreműködésével, az Új Lovas Színház művészei és sztárfellépők töltik meg a teljes játékteret. Fellép többek között ‘A DAL’ idei nyertese Csemer Boggie, illetve Debrecen kedvenc mesemondója, Berecz András. A látványos, két óra időtartamú gálaműsort a nemzetközi pop-élet közkedvelt előadója, Dr. Alban 20 perces koncertje zárja.
Az esti tűzijáték az Egyetem téren lesz. Utána Debrecen legmenőbb DJ-ivel, többek között Dj Németi, Dj Stammer, Dj William hatalmas táncos bulit tart hajnal 1-ig.

A virágok idén egy másik arcukat is megmutatják, mégpedig a gasztronómia területén. Molnár László, a Hotel Lycium F&B managere elmondta: erre az alkalomra a szálloda kreatív séfje, Breitenbach Rezső összeállított néhány ételkülönlegességet, amelyeket különleges ehető virágokkal színesített, így egy virágokkal díszített menüsorral várjuk a kedves látogatókat.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…