Főoldal Hírek Átólzéig Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

8 perc átlagos olvasási idő
0
841
 ehaccp_topbanner3.jpg

Soha nem látott sztárparádé a Debreceni Virágkarneválon

 

A 46. Debreceni Virágkarnevál idén több szempontból is csúcsot dönt – hangsúlyozta Debrecen alpolgármestere azon a nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyet hétfőn a Nagyerdei Stadion rendezvényterén tartottak. Komolay Szabolcs bejelentette, hogy az utóbbi évek létszámát meghaladva idén 16 virágkocsi vesz részt a menetben, valamint augusztus 21-én, a korábbinál több összesen hat kocsi megy át Nagyváradra.

Huszár István Nagyvárad alpolgármestere elmondta: tíz éve annak, hogy augusztus 21-én 4-5 virágkocsi rendszeresen részt vesz a Körös-parti Párizsban rendezett Nyitott ablak Európára elnevezésű programon. Az évforduló alkalmából Debrecen és Nagyvárad közösen is indít virágkocsit a 46. Debreceni Virágkarneválon.

A két önkormányzat képviselője egyaránt megerősítette, hogy az 1992-ben megkötött testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően a két település kapcsolata nagyon jó. A két megyeszékhely intézményei között rendszeres és szoros az együttműködés, így az általános iskolák, kereskedelmi és iparkamarák, a két város hőszolgáltatói illetve a debreceni Csokonai Színház és a Nagyváradi Színház között is élénk az együttműködés.

Bódor Edit a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte a virágkarnevál idén már teljesen ‘belakja’ a város hagyományos és újonnan elkészült közösségi tereit. A Galiba Gyermekfesztivál a belvárosban, az Értéksziget, a Lurkó Liget, a 4. Debreceni Cseh Sörünnep azonban már új helyszínen a Nagyerdőn és a Békás-tó körül várja az érdeklődőket. A karneváli hét Színezd át! családi rendezvénye szintén itt kapott helyet A Szabadtéri Színpadon pedig az Alma Együttes gondoskodik a szórakozásról, szintén a családok nagy örömére.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy idén csúcsot döntünk abban a tekintetben is, hogy micsoda sztárparádé várható Debrecenben a karneváli héten. Zenél többek között a PASO, Tátrai Band és Horváth Charlie, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Papadimitriu Athina, Szakcsi Lakatos Béla, Vastag Tamás és az ExperiDance, Demjén Ferenc. A L’art pour L’art Társulata és Berecz András mesemondó produkciója garantáltan vidám perceket szerez a közönségnek.

Hasonló változatosság fogadja a Nagyerdei Stadion rendezvényterére és a stadionba kilátogató közönséget. A Karneváléj című káprázatos program idén – a tavalyit is túlszárnyalva – még grandiózusabb lesz. A színpompás virágkocsik felvonulásán túl – a 360°-os műsorszerkesztésnek köszönhetően – minden oldaláról látványossá teszi a hazai és külföldi sztárvendégek produkcióját. A virágkocsi-parádé mellett mintegy 2000 fellépő – külföldi és hazai táncos közreműködésével, az Új Lovas Színház művészei és sztárfellépők töltik meg a teljes játékteret. Fellép többek között ‘A DAL’ idei nyertese Csemer Boggie, illetve Debrecen kedvenc mesemondója, Berecz András. A látványos, két óra időtartamú gálaműsort a nemzetközi pop-élet közkedvelt előadója, Dr. Alban 20 perces koncertje zárja.
Az esti tűzijáték az Egyetem téren lesz. Utána Debrecen legmenőbb DJ-ivel, többek között Dj Németi, Dj Stammer, Dj William hatalmas táncos bulit tart hajnal 1-ig.

A virágok idén egy másik arcukat is megmutatják, mégpedig a gasztronómia területén. Molnár László, a Hotel Lycium F&B managere elmondta: erre az alkalomra a szálloda kreatív séfje, Breitenbach Rezső összeállított néhány ételkülönlegességet, amelyeket különleges ehető virágokkal színesített, így egy virágokkal díszített menüsorral várjuk a kedves látogatókat.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Betilthatóvá vált számos egyszer használatos műanyag termék

Az Országgyűlés pénteken felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben tiltson be sz…