Főoldal Hírek Kultúra Hazánk díszvendégként mutatkozik be a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

Hazánk díszvendégként mutatkozik be a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,056
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország a közép-kelet-európiai országokkal közösen kapott meghívást a Pekingi Könyvvásárra. Az augusztus 24–28. között megrendezendő esemény a tavalyi évben a világ 82 országából 260.000 látogatót vonzott.

A Balassi Intézet Publishing Hungary programja révén Magyarország első alkalommal szerepel Kínában könyvvásáron. A közlemény szerint a pekingi bemutatkozás elsődleges célja, hogy a szakmai és a nagyközönség körében egyaránt erősítse a magyar irodalom ismertségét, megmutassa a magyar könyvpiacon fellelhető kínai szerzőket és felkeltse az érdeklődést a kortársak és a klasszikusok iránt.

A közép-kelet-európai (KKE) országok külön csarnokban mutatkozhatnak be a pekingi vásáron. Hazánk 200 nm-es standon fogadja majd a látogatókat. A stand a játék, játékosság és kreativitás hívószavak köré épül, fókuszban a gyerekkönyvkiadással. Szomorú aktualitásként jelenik meg két világhírű, 2016-ban elveszített írónk, a Nobel-díjas Kertész Imre és Esterházy Péter tiszteletére állított emlékfal.

A magyar stand három, kínai nyelven frissen kiadott szépirodalmi alkotással és gyermekkönyvvel jelentkezik: dr. Máriás Lomtalanítás, Szőcs Géza Versek című művével Yu Zemin fordításában, valamint Szegedi Katalin Lenka és Palkó című könyveivel. Lackfi János Milyenek a magyarok? és Forgách András Élő kötet nem marad című kötetét is megismerheti a kínai közönség – áll a tájékoztatásban.

OPH

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 5 (1 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…