Főoldal Hírek Kultúra Hazánk díszvendégként mutatkozik be a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

Hazánk díszvendégként mutatkozik be a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,270
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyarország a közép-kelet-európiai országokkal közösen kapott meghívást a Pekingi Könyvvásárra. Az augusztus 24–28. között megrendezendő esemény a tavalyi évben a világ 82 országából 260.000 látogatót vonzott.

A Balassi Intézet Publishing Hungary programja révén Magyarország első alkalommal szerepel Kínában könyvvásáron. A közlemény szerint a pekingi bemutatkozás elsődleges célja, hogy a szakmai és a nagyközönség körében egyaránt erősítse a magyar irodalom ismertségét, megmutassa a magyar könyvpiacon fellelhető kínai szerzőket és felkeltse az érdeklődést a kortársak és a klasszikusok iránt.

A közép-kelet-európai (KKE) országok külön csarnokban mutatkozhatnak be a pekingi vásáron. Hazánk 200 nm-es standon fogadja majd a látogatókat. A stand a játék, játékosság és kreativitás hívószavak köré épül, fókuszban a gyerekkönyvkiadással. Szomorú aktualitásként jelenik meg két világhírű, 2016-ban elveszített írónk, a Nobel-díjas Kertész Imre és Esterházy Péter tiszteletére állított emlékfal.

A magyar stand három, kínai nyelven frissen kiadott szépirodalmi alkotással és gyermekkönyvvel jelentkezik: dr. Máriás Lomtalanítás, Szőcs Géza Versek című művével Yu Zemin fordításában, valamint Szegedi Katalin Lenka és Palkó című könyveivel. Lackfi János Milyenek a magyarok? és Forgách András Élő kötet nem marad című kötetét is megismerheti a kínai közönség – áll a tájékoztatásban.

OPH

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 5 (1 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …