Főoldal Hírek Ajánló SIRHA – Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten

SIRHA – Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten

4 perc átlagos olvasási idő
0
981
 ehaccp_topbanner3.jpg

SIRHA – Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten
 

 Tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon május 9. és 11. között a budapesti vásárközpontban – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója az eseményt beharangozó pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

    A szakkiállításon az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar kínálata, újdonságai mutatkoznak be a legszélesebb körben, egyebek mellett élelmiszeripari termékek, italok, bútorok, konyhai berendezések és a kávézáshoz kapcsolódó termékek – tette hozzá a vezérigazgató.

    Kiemelte, hogy a kiállítók száma idén 25 százalékkal nagyobb, mint 2014-ben volt. A kiállítás területe eléri a 20 ezer négyzetmétert, ahová mintegy 20 ezer szakmai látogatót várnak.
    A Magyar Turizmus Zrt. és az Agrármarketing Centrum 90 magyar élelmiszeripari társkiállítóval lesz jelen 850 négyzetméteren – mondta Ganczer Gábor.

    A SIRHA keretében Budapesten rendezik meg május 10-én és 11-én a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or európai döntőjét is, amelyen húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn – mondta el Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

    Hamvas Zoltán kiemelte, hogy a fő alapanyagok magyarok lesznek, gímszarvasborjú, illetve dunai kecsege és annak kaviárja. A zsűrinek kínált borsor is kizárólag magyar borokból áll majd.

    Magyarországot a hazai döntőn győztes Széll Tamás képviseli, aki első magyar séfként jutott be a Bocuse d’Or világdöntőjébe 2013-ban.

    A budapesti versenyen a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthat a döntőre.

    Szalai-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hosszú évek komoly munkája van a mögött, hogy Budapest elnyerte a verseny rendezésének jogát, az elmúlt években a gasztronómiahúzóágazat lett Magyarországon.

 

MTI/

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…