Ajánló SIRHA – Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-04-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 912 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr SIRHA – Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás Budapesten Tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon május 9. és 11. között a budapesti vásárközpontban – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója az eseményt beharangozó pénteki budapesti sajtótájékoztatón. A szakkiállításon az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar kínálata, újdonságai mutatkoznak be a legszélesebb körben, egyebek mellett élelmiszeripari termékek, italok, bútorok, konyhai berendezések és a kávézáshoz kapcsolódó termékek – tette hozzá a vezérigazgató. Kiemelte, hogy a kiállítók száma idén 25 százalékkal nagyobb, mint 2014-ben volt. A kiállítás területe eléri a 20 ezer négyzetmétert, ahová mintegy 20 ezer szakmai látogatót várnak. A Magyar Turizmus Zrt. és az Agrármarketing Centrum 90 magyar élelmiszeripari társkiállítóval lesz jelen 850 négyzetméteren – mondta Ganczer Gábor. A SIRHA keretében Budapesten rendezik meg május 10-én és 11-én a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or európai döntőjét is, amelyen húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn – mondta el Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán kiemelte, hogy a fő alapanyagok magyarok lesznek, gímszarvasborjú, illetve dunai kecsege és annak kaviárja. A zsűrinek kínált borsor is kizárólag magyar borokból áll majd. Magyarországot a hazai döntőn győztes Széll Tamás képviseli, aki első magyar séfként jutott be a Bocuse d’Or világdöntőjébe 2013-ban. A budapesti versenyen a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthat a döntőre. Szalai-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hosszú évek komoly munkája van a mögött, hogy Budapest elnyerte a verseny rendezésének jogát, az elmúlt években a gasztronómiahúzóágazat lett Magyarországon. MTI/
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Tények és tévhitek a szaunáról: te biztosan jól csinálod? Tények és tévhitek a szaunáról: te biztosan jól csinálod? Minden évszaknak megvan a …
Közétkeztetők szakmai napja Közétkeztetők szakmai napja A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége 2016. április 20-án Országos Szakmai Konferenciát …