Főoldal Hírek Színes Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,132
 ehaccp_topbanner3.jpg

Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

    A kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző testületeként létrehozta a héttagú Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testületet (NTTT).

turizmus_forras_oph

    A keddtől hatályos kormányhatározat értelmében a testület állást foglal a turisztikával és vendéglátással összefüggő, stratégiai jelentőségű kérdésekről, valamint a fejlesztési igények támogathatóságáról. Véleményezi a többi között a kormány-előterjesztések tervezetét, és részt vesz azok közigazgatási egyeztetésében. Állást foglal a kiemelt fejlesztési és innovációs területekről, közreműködik az egységes állami turizmus-fejlesztési koncepció finanszírozási és támogatási rendszerének megvalósításában, illetve együttműködik szakmai egyeztetések lefolytatásával a turisztikai és vendéglátási politika kormányzati szintű operatív és stratégiai döntéseinek előkészítésében.

    A testület javaslatot tesz a kormánynak a turizmus és a vendéglátás jogszabályi környezetének kialakítására, módosítására is.

    A testület tagja a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, illetve az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter, a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter, a turizmusért felelős miniszter, az általános politikai koordinációért felelős miniszter és a külpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

    A testület elnöke a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

    Az NTTT üléseinek állandó meghívottja a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke által kijelölt személy, a bormarketinget érintő előterjesztés esetén az agrárpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a főpolgármester által kijelölt személy.

    A testület az üléseinek előkészítésére, a testület elé kerülő előterjesztések szakmai véleményezésére és előkészítésére, a szakmai testületekkel való kapcsolattartásra, a tervezett intézkedések előzetes és utólagos hatásvizsgálatában való közreműködésre szakértői munkacsoportot hozhat létre. A szakértői munkacsoport a tagok által kijelölt személyekből áll.
A testület és a szakértői munkacsoport működésével kapcsolatos titkársági feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség a szervezeti keretein belül látja el.

    A testület tagjai és állandó meghívottjai a testületben végzett munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek – olvasható a Magyar Közlönyben.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Borsmenta – a gyógynövények királynője

Gödöllő, 2024. február 22. – A mentafajokat több mint kétezer éve használja az emberiség. …