Főoldal Hírek Színes Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,089
 ehaccp_topbanner3.jpg

Létrejött a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

    A kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző testületeként létrehozta a héttagú Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testületet (NTTT).

turizmus_forras_oph

    A keddtől hatályos kormányhatározat értelmében a testület állást foglal a turisztikával és vendéglátással összefüggő, stratégiai jelentőségű kérdésekről, valamint a fejlesztési igények támogathatóságáról. Véleményezi a többi között a kormány-előterjesztések tervezetét, és részt vesz azok közigazgatási egyeztetésében. Állást foglal a kiemelt fejlesztési és innovációs területekről, közreműködik az egységes állami turizmus-fejlesztési koncepció finanszírozási és támogatási rendszerének megvalósításában, illetve együttműködik szakmai egyeztetések lefolytatásával a turisztikai és vendéglátási politika kormányzati szintű operatív és stratégiai döntéseinek előkészítésében.

    A testület javaslatot tesz a kormánynak a turizmus és a vendéglátás jogszabályi környezetének kialakítására, módosítására is.

    A testület tagja a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, illetve az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter, a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter, a turizmusért felelős miniszter, az általános politikai koordinációért felelős miniszter és a külpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

    A testület elnöke a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

    Az NTTT üléseinek állandó meghívottja a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke által kijelölt személy, a bormarketinget érintő előterjesztés esetén az agrárpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a főpolgármester által kijelölt személy.

    A testület az üléseinek előkészítésére, a testület elé kerülő előterjesztések szakmai véleményezésére és előkészítésére, a szakmai testületekkel való kapcsolattartásra, a tervezett intézkedések előzetes és utólagos hatásvizsgálatában való közreműködésre szakértői munkacsoportot hozhat létre. A szakértői munkacsoport a tagok által kijelölt személyekből áll.
A testület és a szakértői munkacsoport működésével kapcsolatos titkársági feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség a szervezeti keretein belül látja el.

    A testület tagjai és állandó meghívottjai a testületben végzett munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek – olvasható a Magyar Közlönyben.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…