Főoldal Hírek Átólzéig Hivatalosan is elkezdődött az IKA-Kulináris Olimpia – frissítve

Hivatalosan is elkezdődött az IKA-Kulináris Olimpia – frissítve

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,486
 ehaccp_topbanner3.jpg

2016. október 25. 19:54

 

4. NAP EREDMÉNYEI:

Magyar szempontból a következő eredmények születtek:

 

Közétkeztetési csapat – élő melekonyha:


Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott – EZÜST

 

Regionális csapatok: 


Békés Megyei Culinary Team I. – ezüst

 

Szakács:


Brunner Attila (Pécs) – bronz
Konyári Sándor (Nyíregyháza) – diploma
Törőcsik Zoltán (Svédország) – diploma

 

Szakács artisztika:


Ambrus György Krisztián (Gyula) – bronz
Patkó Károly (Tiszaföldvár) – bronz

 

Cukrász artisztika:


Tóth Anita (Budapest, Gyál) – ezüst
Kiss Ibolya (Bicske) – ezüst
Bereczki Attila (Fehérgyarmat) – diploma

 

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

 


2016. október 24. 21:04

 

3.NAP EREDMÉNYEK

Magyar szempontból a következő eredmények születtek:

 

Szakács:

Huszár Tibor (Nyíregyháza) – ezüst
Pozsár Bence (Debrecen) – bronz
Balog Szabolcs (Debrecen) – bronz
Gajdán Antal (Hajdúböszörmény) – diploma
Gajdán Attila (Hajdúböszörmény) – diploma

 

Szakács artisztika:


Osztrovszki Ildikó (Szolnok) – ezüst

 

Cukrászati artisztika:


Jennifer Melanie Ziemons (Budapest) – arany
Szabó Sándor (Mátészalka) – arany
Tóth László (Kisújszállás) – bronz és bronz

 

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

 


2016. október 23. 22:20

Ma is született magyar arany, még pedig szakács és cukrászati artisztika kategóriában! Lássuk akkor a 2. nap eredményeit Erfurtból a magyarok szemszögéből!

 

Regionális csapat kategória:


Békés Megyei Culinary Team – bronz

 

Szakács kategória:


Szabó Csaba (Törökbálint – Like Bisztró) -ARANY
Horváth Ferenc (Kisújszállás) – bronz
Németh Tibor (Sárvár, Sopron) – bronz
Rékási Tibor (Martfű) – bronz
Borda Attila (Sárvár) – diploma
Cziránku István (Nyíregyháza) – diploma
Mezei Zoltán (Sárvár) – diploma
Tanács Attila (Budapest) – diploma

 

Cukrász kategória:


Takács Bernadett (Zalaegerszeg) – ezüst

 

Cukrászati artisztika:


Erdős Hanna (Tiszaföldvár) – ARANY
Kovács János (Kiskunhalas) – ezüst
Ágoston-Major Beáta (Szeged) – bronz
Veress Andrea Hajnalka (Budapest) – bronz
Németh Tibor (Sárvár, Sopron) – 2x diploma

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 


2016. október 22. 17:20

 

Megvannak az első nap eredményei Erfurtból, ahol egy biztos: a zsűri igen szigorúan kezdett.

 

Érmek tekintetében hasonló a rendszer egy bor minősítéséhez – köszönhetően a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri figyelembe véve és követve a részletes és összetett szempontrendszert, meghatározza a munkák összpontszámát, mely alapján kiderül, hogy milyen minősítést ér el. A négy nap végén pedig feláll a végleges rangosor és kiderül minden kategóriában, hogy kik az abszolút bajnokok.

Az biztos, hogy ma a magyarok közt a cukrászok vitték a prímet, hiszen Magyarné Fekete Veronika (Budapest) és Kovács János (Kiskunfélegyháza) aranyat, Kiss Podmanicky Krisztina (Komárom) pedig ezüstérmet nyert.

Remekelt a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, akik komplex hidegkonyhai munkájukra ezüstöt kaptak.

Szintén ezüstöt kapott Kelemen Roland (Hunguest Hotels) szakács kategóriában, míg Imre György (Békéscsaba) bronzot szakács artisztikában.

Ma nap mutatkozott be az első magyar regionális csapat, a Hajdúsági Regionális Culinary Team, akik hasonlóan, mint Lenk Zsolt (Budapest) diploma minősítést kaptak.

Szívből gratulálunk Mindenkinek!

 


2016. október 21. 17:00

 

A rendezvény számokban:

802 egyéni kiállító
32 nemzeti válogatott
20 junior nemzeti válogatott
20 közétkeztetési csapat
59 regionális csapat
85 gyümölcs- és zöldségszobrász…


…érkezett a világ minden tájáról Németországba, hogy kiderüljön kik a legjobbak versenykategóriájukban! Köztük van a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott, 3 regionális csapat és több egyéni induló, akik eredményeiről folyamatosan beszámolót adunk majd!

 

Hajrá Magyarok! 

 

A kulináris olimpiát minden negyedik évben rendezik meg, a négynapos eseményen közel ötven nemzet több mint 2500 versenyzője méri össze tudását. Idén 2016. október 22-25-ig tart.

A gasztronómiai verseny nem önálló rendezvény, hanem az IKA szakkiállítás része. A versenyen nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is részt vesznek

 

 

A cikk folyamatosan frissül! 

Forrás: MNGSZ / Fotó: MNGSZ

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
  • Erfurtban is bemutatták nemzeti értékeinket

    Nemzeti értékeinkkel találkozhattak Erfurtban a Hungarikum Standon, a…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Orvosi tippek: így nyaraljunk idén is szabadon

Most, hogy berobbant az igazi nyár, és a szállodák is újra megnyitottak, egyre többen terv…