Ajánló Séfklub: Rozmár – KOCH tészták – Chef workshop Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-11-09 15 perc átlagos olvasási idő 0 508 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2022. november 7.-én rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen bemutatkoztak a Rozmár kínálatában szereplő KOCH tészták, mely kóstolóba a Bonduelle, és az Upfield termékei is felhasználásra kerültek.A taggyűlésen Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a VI. Magyarország étele szakácsversenyre, 2022. december 16-áig lehet nevezni. Ezért kérte a tagság segítségét a mozgósításban.Bővebb információ: https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023-szakacsverseny/Az elnök beszélt még a soron következő programjaikról:a „Befordúltam a konyhára” című rajzpályázatról. Egyben kérte a tagság segítségét a mozgósításban, hogy minél szélesebb körben sikerüljön felhívni a figyelmet a gasztronómia szépségére, területére. Bővebb információ: https://magyarorszagetele.hu/rajzpalyazat-2023/Szó volt továbbá, a korábban megkötött együttműködésekről is, melynek eredményeként a 2023-as versenyhez már mind a Miskolc és térsége Turisztikai Egyesület, mind pedig a Dél Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület csatlakozott.Elmondta továbbá a tagságnak, hogy már az ötödik évben a Magyarország étele szakácsverseny nemzeti értékké vált.Végül pedig kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.#vadateszemEzt követően az elnök ismertette a következő országos kezdeményezésüket. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület önszerveződéssel, forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampányt indít.Az elmúlt nehéz időszak, a jelenlegi háborús infláció, valamint a rezsiárak növekedése a turizmus-vendéglátást szinte soha nem látott nehéz helyzetbe hozta, ezért fontosnak érezzük, hogy az új programmal igyekezzünk a fogyasztókat minél nagyobb számban az egységekbe terelni, forgalmat generálva ezzel a vendéglátás szereplőinek.Az elmúlt években számtalan szokás alakult ki, mely biztos forgalmat hozott a csatlakozó egységeknek. Ilyen volt például a Márton-nap hagyományához köthető libalakoma is. Azt azonban látni kell, hogy a mostani alapanyagárak – kiemeleten a libahús árnövekedése – a keresletet valószínűsíthetően csökkenteni fogják, ezért számottevő haszon sem várható általuk. Szükségesnek érezzük tehát egy új attrakció megalkotását, mely alkalmas a fogyasztók megszólítására, valamint alkalmazkodni képes a hazai borkínálathoz.Ezért az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület összefogásával egy új forgalomgeneráló kampányt hirdet. Ehhez azok az éttermek csatlakozhatnak, amelyek november 18-tól november 27-ig önkéntesen vállalják, hogy a kínálatukban elérhetővé tesznek legalább egy, a magyar erdőkből származó vadételt.A program sikerességéhez hozzájárulhat, hogy vadhúsból Magyarországon nagyon jól állunk, ráadásul az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is indokolt ezen termékek fogyasztásának ösztönzése. A vadhús ára jelenleg még a marhahús árát sem éri el, ennek ellenére az uniós átlag alatti az egy főre eső átlagos vadfogyasztásunk.A kedvező beszerzési ár miatt az értékesítésben rentábilis megtérülés és profit valószínűsíthető. A csatlakozó egységek önként dönthetik el a részvételi szándékukat, ráadásul ez semmi új beruházást és extra nagy rákészülést nem igényel.A program az országos lefedettsége miatt az állami költségvetést is kimutathatóan növeli.A feladatunk tehát az, hogy egy összefogáson alapuló figyelemfelkeltő kampányt indítsunk a lakosság irányába.A kampányban el kell érni, hogy a lakosság minél szélesebb körben értesüljön a programról, így rávehető arra, hogy keresse a vadhúsból készült ételeket a csatlakozó egységekben.Első lépésként a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a vendégek számára kereshetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban.A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi az egységeknek plusz megjelenést biztosít.Az ilyen célzott akciók ma már a közösségi portálokon egy-egy kulcsszóval kereshetővé válnak, így ennek a programnak is van hívó szava – #vadateszem – , mely kiválóan kommunikálható mind a szervezők, mind a csatlakozó egységek, mind a vendégek részéről.Horváth István “Rádzsa” és Blendea KárolyA taggyűlés innentől a szokásos forgatókönyv szerint a KOCH tésztákat felvonultató a kóstolóval folytatódott, melyek a Rozmár kínálatában elérhetők. Az ételek készítéséhez a Bonduelle és az Upfield Professional termékei voltak még felhasználva. Az ételek készítéséért Blendea Károly, Horváth István Rádzsa, valamint Friedrich Antal felelt.A kóstoló közben elhangzott, hogy aki az egyszerűségre és a minőségre szavaz, válassza a Bonduelle MINUTE termékeit! Melyek kiolvasztás alatt nem engednek ki levet az egyedi feldolgozási módszerüknek köszönhetően, mely során a zöldség nem találkozik cseppfolyós állapotú vízzel, csak gőzzel. Ezáltal, a termékek súlya felengedés után is változatlan – 2,5 kg zöldség a zacskóban = 2,5 kg zöldség. Emellett a zöldségek könnyen adagolhatók. Ráadásul a hámozás, darabolás, mosás és főzés elhagyható, mivel ezeket már elvégezték helyettünk. A fagyasztott termékek a friss zöldségek minőségét nyújtják, mégis összehasonlíthatatlanul gyors az elkészítésük.Bővebben: www.bonduelle-foodservice.huBlendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Rama termékek felhasználásával készítette a kóstolót. Elmondta, hogy a Rama Culinesse kellemes, vajas ízt garantál, ám vegán formulájával könnyedén használható tejmentes fogásokhoz. Ideális társ a konyhában: remekül használható húsok, halak serpenyőben sütéséhez, zöldségek fényezéséhez, vagy akár hollandi mártás készítéséhez.Bővebben: www.upfieldprofessional.comMég több fotó ide kattintva elérhető >>>A következő taggyűlésre december 5-én kerül sor.Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba Kulturális programokkal kell kiszakítani a modern kor emberét a virtuális világból A gasztronómia áll a Múzeumok Őszi Fesztiváljának középpontjában
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A tökéletes hamburger titka Kedvenc ételeink közül néhányat csakis étteremben kérnénk, mivel félünk, ha magunk próbálnánk meg otthon …
Többnapos programsorozat lesz idén az államalapítás ünnepe Többnapos programsorozattal ünnepelik az idén, hagyományteremtő módon, az államalapítás ünnepét; a hosszú hétvégére mindenkit …