Ajánló Séfklub: Évindító taggyűlés Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-01-12 7 perc átlagos olvasási idő 0 661 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! 2022. január 10-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei évi első taggyűlését. A szokásos havi taggyűlés a McCain termékekből álló bemutatóval bővült. A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált a jövőben meg kívánják ugyan rendezni, de azt egy későbbi időpontra halasztják. Aminek okaként a pandémiát és az új helyszín felkutatását jelölte meg. Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny középdöntőjéről, melyre várják a tagság segítségét. Valamint szó volt még jövőbeli együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők. A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt. Ennek megoldásához átfogó párbeszédre van szükség a szakmai szervezetek és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), valamint a kamarák között. Ebben a Séfklub vezetése elmondta, hogy bár vannak kétségeik az ügy sikerében, de a nyitottság részükről megvan. Abban is egyetértés született, hogy minden újító kezdeményezésre szükség van, ami az iparág felé fordítja a figyelmet, mert az év végén sajnos nagyon sok rendezvénytől estek el a vendéglátásban tevékenykedők. Szükség van a fogyasztók megváltozott igényeit lekövetni, hogy a helyzet csillapodni tudjon, de ehhez az első, hogy felismerjük, változtatnunk kell. A taggyűlés innentől a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott. Nyíri Erik bemutatta a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket.” Az új #McCain MINI ONION RINGS: szuper trendi íz,szuperjövedelmező = előételként, köretként és italokhoz csipegetnivalóként,mindig ugyanabban a szuper minőségben,praktikus, mert minden típusú étlapba beilleszthető Az új #McCain MAXI CHIPS: Vékony burgonyaszeletek, elősütött és gyorsfagyasztott termék.• Sokkal több, mint egy egyszerű burgonyachips: elég vastag ahhoz, hogy érezni lehessen a burgonya ízét, ennek ellenére megőrzi a ropogósságát• A legkülönfélébb alkalmakra: tökéletes harapnivaló bármilyen napszakban, italok mellé, előételként vagy köretként• Felszolgálható melegen és hidegen – mindig ropogós és finom Bővebben: www.mccain-foodservice.hu A taggyűlés a ruhapróbával folytatódott, mert az idei évtől a tagság mellé automatikusan jár egy BRAGARD szakácskabát is, mellyel a Séfklub egységét kívánják kifejezni. A következő taggyűlésre februárban kerül sor. (X) Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság Vastagbélrák szűrése vérvizsgálattal Gourmet: új lendület a gasztronómiában MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek Az infláció letöréséről egyeztetett a GVH élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Egységes áfacsökkentést sürgetnek az érdekképviseletek a vendéglátásban Egységes áfacsökkentést sürgetnek a vendéglátás minden területén az érdekképviseletek, mivel 2018-tól jövedelmezőségi …
Itt a bécsi fagyiszezon A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző …