Főoldal Hírek Átólzéig Magyar csapat mutatja be Brno titkait

Magyar csapat mutatja be Brno titkait

7 perc átlagos olvasási idő
0
522
 ehaccp_topbanner3.jpg

Brno évről-évre népszerűbb a magyar turisták körében. Csehország legközelebbi városa mindössze 3 és fél óra alatt elérhető Budapestről, de korántsem csak közelsége, hanem építészeti és gasztronómiai látványosságai miatt is vetekszik a régió többi látványosságával.

Brno nem csak ipari és kulturális, hanem közlekedési csomópontja is Csehország déli részének, így igen könnyen megközelíthető vonattal, autóval és busszal. Az óvárosi részt hangulatos villamosvonalai, csábító központi terei és sétálóutcái a legszebb Közép-európai városok közé emelik.

Morvaország fővárosának vonzerejét felismerve néhány ott dolgozó magyar fiatal kezdeményezésére jött létre a HelloBrno, tematikus városi sétákat szervező vállalkozás, amely immár minden hétvégén tart magyar nyelvű kalandozásokat a városban.

„Egy baráti társaság vagyunk és a munka miatt jöttünk Brnoba. Egy idő után rengetegen kértek tőlünk segítséget abban, hogy milyen látnivalókat, vendéglátóhelyeket érdemes felkeresni a városban. Így személyesen tapasztaltuk meg, hogyan vált egyre népszerűbbé a település. Kb. három éve döntöttünk úgy, a túravezetést szervezett formában csináljuk tovább, így született meg a HelloBrno – idézi fel a kezdeteket Pál Gábor.

Brno kiváló célpontja városnéző- és sörtúráknak, hiszen a látnivalók közel vannak egymáshoz, így minden megnézhető néhány óra alatt, a HelloBrno túravezetői pedig számtalan olyan dolgot is mutatnak, amelyek nincsenek benne az útikönyvekben. Ismerik a belváros legújabb vendéglátóhelyeit, bejárásuk van a közeli Dalesice Sörgyárba, ahol a Sörgyári capriccio című filmet forgatták, de egyebek mellett szívesen bemutatják a Starobrno Sörgyárat, a közeli Olmütz városát, Pernstejn várát vagy a Lednicei kastélyt. Sőt, akár arra is van lehetőség, hogy segítségükkel vezetett hajós kirándulást tegyünk a számos magyar vonatkozással rendelkező Veveri várhoz is!

A HelloBrno a különféle városnéző programokon kívül hosszabb-rövidebb sörtúrát is kínál a Brnoba érkezőknek, melyek során a helyi sörfőzés múltjáról és alapanyagairól is mindent megtudhatnak a vendégek.

A privát túrákat akár már két főnek is megtartják, és akár sörtúráról, akár városnézésről van szó, idegenek soha nem csatlakoznak a csoporthoz, valamint a szervezés során minden egyéni kérést figyelembe vesznek, így a vendégek akár a program alakításában is részt vehetnek.

Brno városnéző- és sörtúráira időpontok a hellobrno.hu oldalon foglalhatók.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…