Főoldal Hírek Átólzéig A kávéfőzés szabályai

A kávéfőzés szabályai

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,917
 ehaccp_topbanner3.jpg
A kávéfőzés szabályai
 
Pixabay
 
1. Frissen pörkölt kávéból válasszuk ki a legjobb minõséget.
 
2. A kávébabot mindig a felhasználás elõtt õröljük meg.
3. Használjuk mindig a megfelelõ mennyiséget (egy kanna kávéhoz 0,3l), 12-16
g kávét, a mokkához a dupláját.
4. Használjunk mindig friss forróvizet (95oC) a kávéfõzéshez.
5. Soha ne vegyünk vizet a melegvizes csapból!
6. Tartsuk mindig tisztán a kávéfõzõgépet és a felszerelést.
7. A kávét tároljuk megfelelõ körülmények között:
• Száraz helyen, mert a kávé magába szívja a nedvességet.
• Ne tároljuk erõs illatú anyagok vagy élelmiszerek között.
• Az õrölt kávét tároljuk hideg helyen.
8. Tiszta és elõmelegített csészéket használjunk a kávé service-nél, lehetõleg
porcelánt.
9. Használjunk lágy vizet a kávéfõzéshez.
10. A kávét azonnal szervírozzuk, semmiképp ne melegítsük újra!
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…