Átólzéig A kávéfőzés szabályai Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-02 2 perc átlagos olvasási idő 0 15,239 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kávéfőzés szabályai Pixabay 1. Frissen pörkölt kávéból válasszuk ki a legjobb minõséget. 2. A kávébabot mindig a felhasználás elõtt õröljük meg. 3. Használjuk mindig a megfelelõ mennyiséget (egy kanna kávéhoz 0,3l), 12-16 g kávét, a mokkához a dupláját. 4. Használjunk mindig friss forróvizet (95oC) a kávéfõzéshez. 5. Soha ne vegyünk vizet a melegvizes csapból! 6. Tartsuk mindig tisztán a kávéfõzõgépet és a felszerelést. 7. A kávét tároljuk megfelelõ körülmények között: • Száraz helyen, mert a kávé magába szívja a nedvességet. • Ne tároljuk erõs illatú anyagok vagy élelmiszerek között. • Az õrölt kávét tároljuk hideg helyen. 8. Tiszta és elõmelegített csészéket használjunk a kávé service-nél, lehetõleg porcelánt. 9. Használjunk lágy vizet a kávéfõzéshez. 10. A kávét azonnal szervírozzuk, semmiképp ne melegítsük újra!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Emmi: szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember …
Újabb hungarikummal gazdagodott a gyűjtemény Újabb hungarikummal gazdagodott a gyűjtemény Első ülését tartotta az új összetételű Hungarikum Bizottság, …