Átólzéig A kávéfőzés szabályai Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-02 2 perc átlagos olvasási idő 0 3,602 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kávéfőzés szabályai Pixabay 1. Frissen pörkölt kávéból válasszuk ki a legjobb minõséget. 2. A kávébabot mindig a felhasználás elõtt õröljük meg. 3. Használjuk mindig a megfelelõ mennyiséget (egy kanna kávéhoz 0,3l), 12-16 g kávét, a mokkához a dupláját. 4. Használjunk mindig friss forróvizet (95oC) a kávéfõzéshez. 5. Soha ne vegyünk vizet a melegvizes csapból! 6. Tartsuk mindig tisztán a kávéfõzõgépet és a felszerelést. 7. A kávét tároljuk megfelelõ körülmények között: • Száraz helyen, mert a kávé magába szívja a nedvességet. • Ne tároljuk erõs illatú anyagok vagy élelmiszerek között. • Az õrölt kávét tároljuk hideg helyen. 8. Tiszta és elõmelegített csészéket használjunk a kávé service-nél, lehetõleg porcelánt. 9. Használjunk lágy vizet a kávéfõzéshez. 10. A kávét azonnal szervírozzuk, semmiképp ne melegítsük újra!
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Kínában is bevezetik Polgár Judit oktatási sakkprogramját Polgár Judit Sakkpalota és Sakkjátszótér programjait szeptembertől már Kínában is alkalmazni fogják. Az …
TOP 100 MAGYAR BOR 2018 – A legnépszerűbb borok hiteles listája Idén új koncepcióval jelentkezik a TOP 100 magyar bor: a több mint tíz éve …