Főoldal Hírek Átólzéig A kávéfőzés szabályai

A kávéfőzés szabályai

2 perc átlagos olvasási idő
0
15,420
 ehaccp_topbanner3.jpg
A kávéfőzés szabályai
 
Pixabay
 
1. Frissen pörkölt kávéból válasszuk ki a legjobb minõséget.
 
2. A kávébabot mindig a felhasználás elõtt õröljük meg.
3. Használjuk mindig a megfelelõ mennyiséget (egy kanna kávéhoz 0,3l), 12-16
g kávét, a mokkához a dupláját.
4. Használjunk mindig friss forróvizet (95oC) a kávéfõzéshez.
5. Soha ne vegyünk vizet a melegvizes csapból!
6. Tartsuk mindig tisztán a kávéfõzõgépet és a felszerelést.
7. A kávét tároljuk megfelelõ körülmények között:
• Száraz helyen, mert a kávé magába szívja a nedvességet.
• Ne tároljuk erõs illatú anyagok vagy élelmiszerek között.
• Az õrölt kávét tároljuk hideg helyen.
8. Tiszta és elõmelegített csészéket használjunk a kávé service-nél, lehetõleg
porcelánt.
9. Használjunk lágy vizet a kávéfõzéshez.
10. A kávét azonnal szervírozzuk, semmiképp ne melegítsük újra!
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…