Főoldal Hírek Átólzéig Roston sült libamáj, karamelizált, tokajis körtével, kakukkfüves, pirított hagymás burgonyával

Roston sült libamáj, karamelizált, tokajis körtével, kakukkfüves, pirított hagymás burgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
7,133
 ehaccp_topbanner3.jpg

Roston sült libamáj, karamelizált, tokajis körtével, kakukkfüves, pirított hagymás burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg hízott libamáj
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 10 szál kakukkfű,
  • 4 dkg körte
  • 3 dkg cukor
  • 7 dkg méz
  • 1,5 dl Tokaji aszú
  • 2 dkg só.

 

A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és átnyomjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és a vöröshagymával együtt cikkekre vágjuk. A hagymát kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd mikor már üveges, akkor hozzáadjuk a cikkezet burgonyát, és együtt készre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel összeforgatjuk.

Közben elkészítjük a körteragut. Ehhez a körtéket megtisztítjuk, majd felcikkezzük, ezután karamellen indítva lepirítjuk, és a Tokaji fehérborral locsolgatva átforraljuk, a végén mézzel dúsítjuk.

A libamájat felszeleteljük, majd forró serpenyőben hírtelen megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar túlsül.

A libamájat a burgonyára és a körteragura tálaljuk!

Egy különleges alapanyag felhasználásával, egy igazán ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan elég nehéz ételnek számít, ugyanakkor olyannyira finom, hogy néha megéri a „bűnözést”.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó nyolcadikosok előtt

Ösztöndíj és széles körű lehetőségek várják a szakképzést választó nyolcadikosokat –…