Átólzéig Roston sült libamáj, karamelizált, tokajis körtével, kakukkfüves, pirított hagymás burgonyával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-21 3 perc átlagos olvasási idő 0 9,820 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Roston sült libamáj, karamelizált, tokajis körtével, kakukkfüves, pirított hagymás burgonyával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg hízott libamáj 40 dkg burgonya 20 dkg vöröshagyma 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg fokhagyma, 10 szál kakukkfű, 4 dkg körte 3 dkg cukor 7 dkg méz 1,5 dl Tokaji aszú 2 dkg só. A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és átnyomjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és a vöröshagymával együtt cikkekre vágjuk. A hagymát kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd mikor már üveges, akkor hozzáadjuk a cikkezet burgonyát, és együtt készre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel összeforgatjuk. Közben elkészítjük a körteragut. Ehhez a körtéket megtisztítjuk, majd felcikkezzük, ezután karamellen indítva lepirítjuk, és a Tokaji fehérborral locsolgatva átforraljuk, a végén mézzel dúsítjuk. A libamájat felszeleteljük, majd forró serpenyőben hírtelen megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar túlsül. A libamájat a burgonyára és a körteragura tálaljuk! Egy különleges alapanyag felhasználásával, egy igazán ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan elég nehéz ételnek számít, ugyanakkor olyannyira finom, hogy néha megéri a „bűnözést”. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Több mint kétszáz étterem a GaultMillau Magyarország 2017-es kiadásában Megjelent a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, amely 231 magyar …
Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással Hozzávalók (4 személyre): 2 …