Főoldal Hírek Színes Csaknem 180 ezren pihennek idén az Erzsébet-táborokban

Csaknem 180 ezren pihennek idén az Erzsébet-táborokban

3 perc átlagos olvasási idő
0
210
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mintegy 180 ezren vesznek részt az Erzsébet-táborok idei programjaiban, a tervek szerint jövőre még több táborozót fogadnak majd – közölte csütörtöki, zánkai sajtótájékoztatóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes elmondta, hogy 175-180 ezren pihenhetnek idén év végig a különféle Erzsébet-táborokban, köztük ottalvós, napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesztáborokban, valamint az Erzsébet-karácsonyon. A két balatoni táborba, Zánkára és Fonyódligetre nyár végéig összesen 35 ezer résztvevőt várnak.

A 2012-ben az Erzsébet-program részeként indult Erzsébet-táborokban az elmúlt tíz esztendő alatt egymillióan vehettek részt – ismertette.

Minden évben vannak újdonságok, napi több mint hatvan program közül választhatnak a táborozók – közölte az államtitkár. Zánkán újdonságként cirkuszi előadás, exatlonpálya, egyházzenei koncert és digitáliskompetencia-fejlesztő programok várják a gyermekeket. Ezen kívül különböző kulturális, sport-, és ismeretterjesztő foglakozásokon lehet részt venni, Fonyódligeten pedig vízi kalandpark is kínál kikapcsolódási lehetőséget – sorolta.

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság

Egyre divatosabbak a cukormentes üdítők Több generáció is elmondhatja: málna vagy narancss…