Kultúra Budapest Európa gasztronómiai fővárosa jelenleg Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-03-26 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,189 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Két napig Budapest Európa gasztronómiai fővárosa. Szombaton érkeztek meg Budapestre az első, európai hírű séfek, olyan szakemberek, akik az éttermüket Michelin-csillaghoz segítették hozzá – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-nek. Guller Zoltán közölte: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően hétfőn Budapesten lesz az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseménye, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepség, ahol öt ország – köztük Magyarország – megtudja, mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot. Hangsúlyozta: a magyar turizmus rekordokat dönt, és a cél az, hogy Magyarország felkerüljön a gasztroturisták térképére is. A gasztronómiai turizmus egyre inkább felértékelődik a világ turizmusában. Azt tapasztalni – mondta a vezérigazgató –, hogy egy térség gasztronómiai kínálata meghatározó lehet az utazási döntés meghozatalánál. Ehhez ez a mostani esemény is hozzájárulhat, hiszen a magyar sajtó mellett spanyol, olasz, görög, francia, német és brit újságírók is érkeznek, akik „hírünket viszik a világban” – közölte. Guller Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig csak egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerés, ráadásul nem is az első, hiszen a Bocuse d’Or is nagy siker volt – mondta. Guller Zoltán jelezte: büszkék arra, hogy otthont adhatnak ennek az eseménynek is. Ismertette: a programok már vasárnap elkezdődtek, a Magyar Turisztikai Ügynökség egy zártkörű szakmai napot szervezett, ahol Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tartott mesterkurzust a Belvárosi Piacon. Olyan alapanyagokkal dolgoztak ezen az eseményen a séfpárosok, mint például a kacsamáj, tokhal, ponty és a nyúl, vörös káposzta, cékla; ezekből készültek az ízekben gazdag, a magyar gasztronómia által inspirált fogások. Guller Zoltán szólt arról is, hogy az eseményre a magyar gasztronómiai szervezeteket és a legelismertebb séfeket hívták meg, de a legfontosabb vendégek a fiatal tehetségek. A hétfői gálavacsorára Európa legjobb séfjei közül több mint 100 érkezik a magyar fővárosba, hogy együtt köszöntsék a Michelin család új tagjait. MTI Kép: Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ingyen utazhatnak a gyerekek a balatoni Erzsébet-táborokba Idén először minden táborozó térítésmentesen utazhat vonattal a zánkai Erzsébet-tábori nyaralásra és onnan a …
Megújult a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál Július 26-án kezdődik és egészen augusztus 4-éig tart a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál, amelyet …