Főoldal Hírek Kultúra Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,547
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

 

Különleges zenei csemegét hallhatunk július első szombatján a Várkert Bazárban: a Rendhagyó Prímástalálkozón kiváló magyar zenészek muzsikálnak együtt, a koncerten a magyar népzenei világ dallamai csendülnek fel.

Forrás: youngandpartners.hu

A Rendhagyó Prímástalálkozón a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedű virtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, a Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva. Bede Péter szaxofonon, Both Miklós gitáron, Gombai Tamás hegedűn, Kuti Sándor cimbalmom, Doór Róbert nagybőgőn, Mester László pedig brácsán játszik.

A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásában megvalósuló koncert július 2-án 20.00 órakor kezdődik a Várkert Bazár Öntőház udvarán. A programról bővebben ide kattintva tájékozódhat, korábban készült videók pedig itt és itt érhetőek el.

A Várkert Bazár idén nyáron is rengeteg mozgalmas programot kínál a kikapcsolódni vágyóknak: a várKERTmozi június 29-én a Liza, a rókatündér című magyar vígjátékkal indul a Szárazárok színpadon. Július 9-én a magyar jazz egyik legjelentősebb képviselője, a Binder Quartet ad koncertet, augusztus 14-ig pedig a Zenélő Budapest programsorozat keretében a Várkert Bazár Gloriettje és szökőkútja környezetében huszár ruhás rézfúvós együttes lép fel minden péntek, szombat és vasárnap 16 és 17 órakor. Ugyancsak ebben az időszakban vasárnaponként 14.30-kor és 15 órakor négytagú szaxofon együttes J. Strauss polkáival szórakoztatja a sétálókat a neoreneszánsz kertben, míg a Zeneakadémia jelenlegi és volt növendékeinek kamarazene koncertjei minden csütörtökön, 19.30-tól a Szárazárok színpadon szórakoztatják a közönséget.

OrientPressHírügynökség/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…