Főoldal Hírek Kultúra Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,576
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rendhagyó Prímástalálkozó a Várkert Bazárban

 

Különleges zenei csemegét hallhatunk július első szombatján a Várkert Bazárban: a Rendhagyó Prímástalálkozón kiváló magyar zenészek muzsikálnak együtt, a koncerten a magyar népzenei világ dallamai csendülnek fel.

Forrás: youngandpartners.hu

A Rendhagyó Prímástalálkozón a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedű virtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, a Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva. Bede Péter szaxofonon, Both Miklós gitáron, Gombai Tamás hegedűn, Kuti Sándor cimbalmom, Doór Róbert nagybőgőn, Mester László pedig brácsán játszik.

A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásában megvalósuló koncert július 2-án 20.00 órakor kezdődik a Várkert Bazár Öntőház udvarán. A programról bővebben ide kattintva tájékozódhat, korábban készült videók pedig itt és itt érhetőek el.

A Várkert Bazár idén nyáron is rengeteg mozgalmas programot kínál a kikapcsolódni vágyóknak: a várKERTmozi június 29-én a Liza, a rókatündér című magyar vígjátékkal indul a Szárazárok színpadon. Július 9-én a magyar jazz egyik legjelentősebb képviselője, a Binder Quartet ad koncertet, augusztus 14-ig pedig a Zenélő Budapest programsorozat keretében a Várkert Bazár Gloriettje és szökőkútja környezetében huszár ruhás rézfúvós együttes lép fel minden péntek, szombat és vasárnap 16 és 17 órakor. Ugyancsak ebben az időszakban vasárnaponként 14.30-kor és 15 órakor négytagú szaxofon együttes J. Strauss polkáival szórakoztatja a sétálókat a neoreneszánsz kertben, míg a Zeneakadémia jelenlegi és volt növendékeinek kamarazene koncertjei minden csütörtökön, 19.30-tól a Szárazárok színpadon szórakoztatják a közönséget.

OrientPressHírügynökség/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…