Főoldal Hírek Ajánló Három nemzetközi verseny a Triatlon Nagyhéten

Három nemzetközi verseny a Triatlon Nagyhéten

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,152
 ehaccp_topbanner3.jpg

Három nemzetközi verseny a Triatlon Nagyhéten

    Három nemzetközi versenyt, az ifjúsági Európa-bajnokságot, a junior Európa Kupát és a 20. ITU világkupát is magában foglalja a 18. Triatlon Nagyhét, amelyre péntektől jövő vasárnapig kerül sor Tiszaújvárosban.

Forrás:designhealth.com

    Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szombati, 30 ország sportolóit felvonultató ifjúsági Eb-n a sportág történetében először egyéniben is összemérhetik tudásukat a korosztály legjobbjai. Az utánpótlás-versenyt a helyszínen tekinti meg Marisol Casado, a nemzetközi szövetség (ITU) spanyol, és Renato Bertrandi, az európai szövetség olasz elnöke is.

    A 20. ITU világkupa mezőnyét 28 ország 90 férfi, illetve 22 ország közel 60 női sportolója alkotja majd. Az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpia négy magyar indulója közül ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás, valamint Vanek Margit is rajthoz áll Tiszaújvárosban, Kovács Zsófia viszont a verseny ideje alatt Spanyolországban folytatja felkészülését. Tavaly Faldum a második, Tóth a negyedik, Vanek Margit pedig a harmadik helyen végzett.

    Hosszú sérüléséből felépülve ismét a legjobbak között versenyez Vanek Ákos is, aki 2014-ben első magyarként nyert világkupa-futamot.

    A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy kulturális programokkal színesítik a sporteseményt, a Triatlon Nagyhét nyitónapján az Omega ad koncertet, és a folytatásban is további zenekarok és előadók váltják egymást a Főtér színpadjain.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…