Főoldal Hírek Csőposta Rekord a hazai bankkártyás fizetésben

Rekord a hazai bankkártyás fizetésben

8 perc átlagos olvasási idő
0
986
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rekord a hazai bankkártyás fizetésben

 

13 perc alatt szerződéskötéstől az éles indulásig, a Barion standján ülve. Ezt utánozza bármely bank!

Amikor egyik reggel a Goloka webshop tulajdonosa 1500 társával elindult az E-commerce Expo-ra, hogy megtudja, mik az újdonságok az e-commerce területén, még nem sejtette, hogy estére működő bankkártya elfogadás kerül webshopjába.

„A rekord ötlete spontán jött. Ügyfelünk standunknál érdeklődött, ajánlatunk hamar meggyőzte, és úgy döntött, leszerződik velünk. Mivel webáruházát a Shoprentertől bérli, és abba be van építve a Barion, a bekapcsolás csupán néhány percet vesz igénybe. Ekkor találtuk ki, hogy stopperrel fogjuk mérni, és rekordot próbálunk felállítani” – meséli Bíró Tamás, társ-alapító és marketingigazgató.

A Goloka webshop tulajdonosa a Barion standján ülve megkötötte az online szolgáltatási szerződést, majd a Bariontól kapott titkos azonosító átmásolásával, webshopjának webes felületén bekapcsolta a bankkártyás fizetést. Mindez, a jogszabályokban előírt ellenőrzésekkel együtt, 13 perc 51 másodpercet vett igénybe. A folyamat végén működő, a világ bármely pontjáról elérhető bankkártyás fizetés került az online áruházba.

A Barion egy néhány milliós forgalmú webshopnak is olyan árakat biztosít kártyás fizetésre, amit más szolgáltatók csak több százmilliós forgalom után ajánlanak. Az ügyfelek kedvence a pozitív cash flowt elősegítő azonnali jóváírás, valamint a vásárlást ösztönző kényelmes fizetés, bankkártya adatok begépelése nélkül. A mobilra is optimalizált felhasználói élmény hatására több ügyfélnél megnőtt a kártyás fizetések aránya. A Barion szolgáltatása belépési, havi, illetve kilépési díj nélkül vehető igénybe, csak a fizetések után kell díjat fizetni. Többféle csomagjuk van, az áraikat nem titkolják.

Igaz, hogy egyedi  rekord született, de ezt a kunsztot bármely webshop meg tudja ismételni, aki a Shoprenter, Unas, Eshop-gyorsan vagy más Barion partner szoftverét használja. A Barion másként működik, mint a bankok, a cég néhány perc alatt elvégzi a szükséges átvizsgálást, és indulhat a fizetés. Mindezt a jogszabályok lehetővé teszik, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete pedig garantálja a biztonságos tranzakciókat és az ügyfelek pénzének védelmét.  Az online szerződéskötés csupán 1 percet vesz igénybe, és a fizetés bekapcsolása után már működik is a rendszer.

A legtöbb kereskedő nem használ bankkártyás fizetést, mert a bevezetése túlságosan bonyolult és körülményes volt eddig, a szerződéskötéstől az IT-n át, akár hetekig tartó folyamat is lehet egy bankkal megállapodni. „A standunknál találkoztunk olyan kereskedővel, aki három éve sikeresen ad el a weben, és hat hét után utasította el bankja, indoklás nélkül.  Egy másik kereskedőnek a cégneve megváltozása miatt minden papírmunkát újra kellett kezdenie, és az összes IT tesztelést megismételnie.” – tette hozzá Bíró.

Annak sem kell kétségbe esni, akinek még nincs beépítve a Barion fizetés. Ingyenesen letölthető PHP, Android és iOS forráskód, alapos online dokumentáció, és akár telefonos műszaki segítségnyújtás mellett a Barion fizetés pár óra alatt bárhová beépíthető. Továbbá a Barion partnerei plugineket is kínálnak népszerű webshop szoftverekhez.

A Barion életében idén nem ez volt az egyetlen rekord. A Barion felhasználók száma év eleje óta megnégyszereződött, a webshopok száma majdnem tízszeresére nőtt. A növekedés exponenciális, év végére több mint 10 milliárdos forgalmat tervez a cég vezetősége, és ezen felül még az idén elindulnak más országokban, más pénznemekkel, elsőként euróval.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …