Főoldal Hírek Átólzéig Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,367
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg kecskesajt
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 1 ek oregano
  • 50 dkg lilahagyma
  • 3 dl balzsamecet
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt) 1 dl Oliva olaj
  • 1 db narancs leve
  • 2 kanál méz
  • 25 dkg parmezán

 

A feldarabolt zöldségekkel n, vagy felforrósított serpenyőben megsütjük, majd a balzsamecetből, narancsléből, és a mézből álló keverékkel összeforgatjuk.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Itt használhatunk trükköket, mint például, ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

A egsült kecskesajtot a gillezett zöldségekre tálaljuk, majd parmezánforgáccsal meghintjük.

Ez egy egészséges étel, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk, amely hatását így megőriztük a kíméletes készítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat 2025. május 8-án …