Főoldal Hírek Átólzéig Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,066
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sült kecskesajt, grillezett zöldség salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg kecskesajt
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 1 ek oregano
  • 50 dkg lilahagyma
  • 3 dl balzsamecet
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt) 1 dl Oliva olaj
  • 1 db narancs leve
  • 2 kanál méz
  • 25 dkg parmezán

 

A feldarabolt zöldségekkel n, vagy felforrósított serpenyőben megsütjük, majd a balzsamecetből, narancsléből, és a mézből álló keverékkel összeforgatjuk.

A kecskesajtot felszeleteljük, és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük. Itt használhatunk trükköket, mint például, ha belisztezzük, akkor hamarabb megpirul és kevésbé fog a serpenyőhöz tapadni, de mindez csak döntés kérdése, mert jó serpenyőben erre nincsen szükség.

A egsült kecskesajtot a gillezett zöldségekre tálaljuk, majd parmezánforgáccsal meghintjük.

Ez egy egészséges étel, elég csak a kecskesajt jótékony hatásaira gondolnunk, amely hatását így megőriztük a kíméletes készítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…