Főoldal Hírek Átólzéig Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,123
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db nagy fejű vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 400 ml étolaj a sütéshez
  • 1 db citrom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A hagymakarikákat a liszttel elkevert keményítőbe forgatjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olajat serpenyőben, majd beletesszük a bepanírozott hagymakarikákat. Ezt max. 3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük lecsepegni..

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kígyóuborkából, paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a citrom facsart levével és balzsamecettel ízesítünk.

Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…