Átólzéig Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-02 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,247 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával Hozzávalók (4 személyre): 2 db nagy fejű vöröshagyma 15 dkg liszt 1 db tojás 5 dkg étkezési keményítő 400 ml étolaj a sütéshez 1 db citrom 1 db kígyóuborka 2 db paradicsom ½ fej jégsaláta 1 marék koriander 0,5 dl balzsamecet 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A hagymakarikákat a liszttel elkevert keményítőbe forgatjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olajat serpenyőben, majd beletesszük a bepanírozott hagymakarikákat. Ezt max. 3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük lecsepegni.. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kígyóuborkából, paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a citrom facsart levével és balzsamecettel ízesítünk. Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Szüntesse meg fejfájását gyógynövényekkel Szüntesse meg fejfájását gyógynövényekkel A fejfájás sok ember életét megkeseríti, ami rossz esetben …
Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika …