Átólzéig Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-02 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,345 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával Hozzávalók (4 személyre): 2 db nagy fejű vöröshagyma 15 dkg liszt 1 db tojás 5 dkg étkezési keményítő 400 ml étolaj a sütéshez 1 db citrom 1 db kígyóuborka 2 db paradicsom ½ fej jégsaláta 1 marék koriander 0,5 dl balzsamecet 0,01 kg feketebors (őrölt), 2 dkg só. A hagymakarikákat a liszttel elkevert keményítőbe forgatjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olajat serpenyőben, majd beletesszük a bepanírozott hagymakarikákat. Ezt max. 3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük lecsepegni.. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kígyóuborkából, paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a citrom facsart levével és balzsamecettel ízesítünk. Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Húsvéti fesztivál Hollókőn Húsvéti fesztivál Hollókőn Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával és népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel …
Minden amit a vágódeszkákról tudni kell Minden amit a vágódeszkákról tudni kell A konyha egyik alapeszköze a vágódeszka. Mindig …