Főoldal Hírek Átólzéig Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,326
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rántott hagymakarikák, citromos kevert salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db nagy fejű vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 400 ml étolaj a sütéshez
  • 1 db citrom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A hagymakarikákat a liszttel elkevert keményítőbe forgatjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután füstölési pontig hevítünk egy kevés olajat serpenyőben, majd beletesszük a bepanírozott hagymakarikákat. Ezt max. 3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük lecsepegni..

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, kígyóuborkából, paradicsomból és az összevágott korianderből álló keverék, melyet a citrom facsart levével és balzsamecettel ízesítünk.

Így egy különleges ételt készítettünk, mely ugyan jól mutat majd az ünnepi asztalon, de mégis könnyen elkészíthető és amellett, hogy finom, egészséges is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Egekben a fűszerárak

    A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése Az egész bolygót érintő klí…
  • NMHH: egyre többet mobilnetezünk külföldön

    Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezel…
  • Szatmári malom: Folyamatos fejlődés

    A 100%-ban magyar tulajdonú Szatmári Malom Kft több, mint 30 éve a magyar élelmiszeripar m…
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Koncertek, összművészeti események és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

A Wellhello, a Honeybeast és a Brains koncertjein vehetnek részt és – egyebek mellet…