Csőposta Magas szőlő- és borárakat hozhat a szárazság Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-08-11 3 perc átlagos olvasási idő 0 738 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A tavalyinál magasabb borszőlő árakra számít idén az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzáette: Európa nagy szőlőtermő vidékein az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés, ezért drágul a bor alapanyaga. Az Európai Unióban átlagos, de az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés – közölte Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár borpiaci elemzésekre hivatkozva. A gyenge termést a Nyugat-Európában tapasztalt igen forró nyári időjárás indokolja. Ez önmagában is borár-emeléssel járna, emellett továbbra is érezteti hatását a tavalyi alacsony franciaországi, olaszországi és spanyolországi termés, így aztán a tömegborok magas ára várhatóan ezután is fennmarad. E tényezők alátámasztják a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által, július végén kiadott szőlőár-prognózisokat is. Az Agrárminisztérium célja a szőlő-bor ágazat jövedelmezőségének növelése – tette hozzá Feldman Zsolt. Ennek feltételei a korszerűbb technológiájú ültetvények, a termelők és feldolgozók közötti jó koordináció, valamint a nagyobb hozzáadott értékű termék előállítása. E célok eléréséhez az agrárkormányzat az elmúlt két évben 40 milliárd forintos keretösszeggel támogatta a borászati üzemek korszerűsítését a Vidékfejlesztési Programból. További, összesen mintegy 18,5 milliárd forint áll rendelkezésre a szőlőültetvények szerkezet-átalakítására, valamint új ültetvények létesítésére. AM Sajtóiroda Kép: Archívum
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Borozni tanítják az egyetemistákat Borozni tanítják az egyetemistákat A Budapesti Corvinus Egyetemen vette kezdetét, közel 200 hallgató …
Júliusban a Horizonton túl, egy Távoli Galaxisban füstöltek a Séfek Az Étrend – Magyar Konyhafőnök Egyesülete július havi workshopjának az ürömi Öreg Sváb Étterem …