Átólzéig Prágában versenyeznek hazánk fiai Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-10-01 7 perc átlagos olvasási idő 0 2,372 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Prágában versenyeznek hazánk fiai 2015, október 1. és 4. között kerül megrendezésre a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntője, melyen három magyar versenyző képviseli Magyarországot, Elek Richárd (felnőtt szakács), Domonkos Dávid (cukrász) és Hack Barnabás (junior szakács). Képünkön az MNGSZ vezetősége, Krivács András és Petrezselyem Adrienn (középen), valamint Iklódi Dóra, a hungarikum kiállítás előtt 2007-ben a WACS azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint 100 tagország közel 10 millió séfje számára, hogy egy közös, élő, melegkonyhás verseny alkalmával megmérettethessék magukat világszinten. A világszövetség felépítésének megfelelően, középdöntőkből kerülnek ki minden alkalommal a legjobb séfek, akik hazai selejtezőjüket megnyerve, a legjobbnak bizonyulnak a kontinentális régiójukban is. A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), amelyet egymást követő 5 perces időeltolódásokkal tálalnak a zsűrinek. A cukrászok esetében a kötelezően előírt Valrhona csokoládé torta mellé még egy legalább 60 cm magas artisztikai színvonalú díszmunkát is el kell készíteniük, amelyhez 6,5 óra áll rendelkezésre. 2015-ben Prága a házigazdája az eseménynek, valamint a PVA szakkiállítás, ahol közel 28.000 nm-en, több száz kiállító és közel 35.000 látogató jelenik meg a vendéglátás és turizmus minden területéről. A 2014-es luxembourgi kulináris világbajnokságon való Magyar részvételhez hasonlóan, 2015-ben is támogatást vállalt a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar versenyzők felkészítésében. A versenyen túl a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) lehetőséget kapott, hogy a magyar versenyzőket kísérve, nemzeti értékeinket Hungarikum Kiállítással jelenjen meg, melyen bemutatásra kerül az MNGSZ saját gyűjtésű, az 50 hungarikumot felvonultató gyűjteménye. Az esemény honlapja: https://for-gastro.cz/en/ Szurkolunk értetek, hajrá!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
32. Farmer-Expó: a kézfogás ereje Az innováció kerül az idei mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás fókuszába.Augusztus 17-20. között a Debreceni …
Termálfürdőzés: egyre népszerűbb a magyar fiatalok körében Magyarország köztudottan termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeivel a fiatalok is mindinkább tisztában vannak, mert egyre többen …