Főoldal Hírek Átólzéig Százezer dollárt hagyott a pincérnőkre a vendég

Százezer dollárt hagyott a pincérnőkre a vendég

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,152
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – Százezer dollárt (27 millió forintot) hagyott két kedvenc felszolgálónőjére egy New York-i tehetős műgyűjtő, aki ötven éven át járt ugyanabba az étterembe.

    “Mindig legalább 20 százaléknyi borravalót adott és még csak rá sem nézett a számlára” – mesélték a szerencsések, akik posztumusz 50-50 ezer dolláros borravalóban részesültek.
    A milliomos Robert Ellsworth a 960 Fifth Avenue egy húszszobás lakosztályában lakott. Élete utolsó ötven évében az otthonától 15 háztömbnyire fekvő Donohue étterembe járt, néha naponta két étkezést is ott költött el. Szinte második otthona volt 2014 augusztusában, 85 éves korában bekövetkezett halála előtt.
    Maureen Donohue-Peters, az étterem alapítójának lánya, aki egész életében a családi étteremben dolgozott, ugyancsak meglepődött azon, hogy Ellsworth végrendeletében megemlékezett róla és unokahúgáról, Maureen Barrie-ről. A férfi legkedvesebb felszolgálónőiként emlegette őket, bár vezetéknevüket nem is ismerte.
    “Ellsworth több volt egy egyszerű vendégnél” – mesélte Donohue-Peters. “Csodálatos ember és kedves barát volt” – fűzte hozzá unokahúga.
    Ellsworth a háztartását vezető személyzettel és más barátaival sem volt szűkmarkú: rájuk is százezer dollárt hagyott – írta a bussinessinsider.com.
    A műgyűjtő 1986-ban 22 millió dollárra becsült értékben 480 ázsiai festményt adományozott a New York-i Metropolitan Múzeumnak.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…