Ajánló Pista Pasta tészták a workshopon Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-02-22 10 perc átlagos olvasási idő 0 712 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! 2022. február 21-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év második taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a Pista Pasta, a Bonduelle, az Upfield Professional és a McCain termékekből álló kóstolóval zárult. A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a kéri a tagság következetességét abban, hogy aki részt kíván venni a XXIV. Séfbálon, az legyen kedves mielőbb foglalni, mivel a rendelkezésre álló jegyek fele elkelt. Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7 Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyre várják az érdeklődőket, de számítanak tagság segítségére. Valamint szó volt még jövőbeli együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők. A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan lejárató cikk jelent meg az elmúlt időszakban, amin egy emberként hördült fel a szakma. A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott. Elsőként Ábrahám Mirjam és Vivien mutatta be a családi vállalkozásukat a Pista Pastát, melyben egyelőre csak hagyományos recetúra alapján készítik a tésztáikat, magyar liszt és mélyalmos tyúktojás felhasználásával. Ezen kívül durum tésztáik vannak még, amik durum lisztből készülnek tojás nélkül. Elmondták, hogy: azon Séfekkel keresik a kapcsoldtot, akik számára fontos, hogy minőségi hazai alapanyagból készült étel kerüljön az asztalra, ami vegyszerektől-, mesterséges anyagoktól mentes és kedvező áron elérhető. Ez a Pista Pasta! Bővebben: https://pistapasta.hu/ Ezután Nyíri Erik mutatta be a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket.” Bővebben: https://www.mccain-foodservice.hu/ Blendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Flora névre hallgató termékcsaládot mutatta be a jelenlévőknek. Megtudtuk, hogy A Flora Plant Cream 31% zsírtartalmú vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelent a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentes, így a vele készült fogásokat gond nélkül kínálhatod ételallergiás vendégeidnek. Bővebben: www.upfieldprofessional.com A kóstolóba becsatlakozott még a Bonduelle Food Service. A termékeikről megtudtuk, hogy a Minute technológia a Bonduelle által kifejlesztett egyedi technológia. Lényege a fagyasztás előtti gőzben párolás. A fagyasztott zöldségeket rövid ideig lobogó vízben tartják, ezt követően jeges vízben visszahűtik és fagyasztják. Ezzel szemben a Minute technológiával készített zöldségeket nem előfőzik, hanem magas nyomáson gőzben párolják. Így vízzel nem érintkezik a zöldség fagyasztás előtt, ezért nem vesz fel vizet. Számos előnnyel jár az első, hogy használat során nem enged vizet, 100% zöldség található a Bonduelle tasakban. Második a termék állaga. Roppanósabb, mint a hagyományosan fagyasztott zöldségeké, emellett pedig a színe is élénkebb. Összességében a Minute technológiával készített zöldség közelebb áll a friss zöldséghez, mint a hagyományosan fagyasztott. Harmadik, hogy jóval több C vitamin marad meg a Minute zöldségekben összehasonlítva a hagyományossal. Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos környezetvédelmi szempontból az, hogy szállításkor nagyon nem mindegy, hogy 100% zöldséget, vagy vizet is szállítmányozunk. Itt a különbség akár 20% is lehet a MINUTE technológiával fagyasztott zöldségek javára. Bővebben: www.bonduelle-foodservice.hu További képek ide kattintva elérhetők >>> A következő taggyűlésre áprilisban kerül sor. Wavin Építőipari Trendmutató: a kék-zöld tetőké a jövő Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO Hogyan őrizze meg mentális egészségét? Új szuperbaktérium-ölő antibiotikumot fedeztek fel a mesterséges intelligencia segítségével Idén jobban fizet a diákmunka
Az Egri Vízilabda Klub és az Eger Lions Club közösen gyűjt az SMA-val diagnosztizált Zsombor kezelésére
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
16,2 millió utas fordult meg tavaly a budapesti reptéren A Budapest Airport 2019-es éve újabb rekordot hozott a számok tekintetében. Tavaly, a repülőtér …
Újabb világsiker: neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje Párizsig jutott a magyar cukrász híreTudomásunk szerint elsőként került be a neves, francia szakmai …