Főoldal Hírek Ajánló Pista Pasta tészták a workshopon

Pista Pasta tészták a workshopon

10 perc átlagos olvasási idő
0
892
 ehaccp_topbanner3.jpg

2022. február 21-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év második taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a Pista Pasta, a Bonduelle, az Upfield Professional és a McCain termékekből álló kóstolóval zárult.

A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a kéri a tagság következetességét abban, hogy aki részt kíván venni a XXIV. Séfbálon, az legyen kedves mielőbb foglalni, mivel a rendelkezésre álló jegyek fele elkelt.

Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7

Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyre várják az érdeklődőket, de számítanak tagság segítségére.

Valamint szó volt még jövőbeli együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan lejárató cikk jelent meg az elmúlt időszakban, amin egy emberként hördült fel a szakma.

A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott.

https://www.mccain-foodservice.hu/wp-content/themes/mccain/images/mccain_logo.png

Elsőként Ábrahám Mirjam és Vivien mutatta be a családi vállalkozásukat a Pista Pastát, melyben egyelőre csak hagyományos recetúra alapján készítik a tésztáikat, magyar liszt és mélyalmos tyúktojás felhasználásával. Ezen kívül durum tésztáik vannak még, amik durum lisztből készülnek tojás nélkül.

Elmondták, hogy:

azon Séfekkel keresik a kapcsoldtot, akik számára fontos, hogy minőségi hazai alapanyagból készült étel kerüljön az asztalra, ami vegyszerektől-, mesterséges anyagoktól mentes és kedvező áron elérhető. Ez a Pista Pasta!

Bővebben: https://pistapasta.hu/

Ezután Nyíri Erik mutatta be a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket.”

Bővebben: https://www.mccain-foodservice.hu/

Blendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Flora névre hallgató termékcsaládot mutatta be a jelenlévőknek. Megtudtuk, hogy A Flora Plant Cream 31% zsírtartalmú vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelent a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentes, így a vele készült fogásokat gond nélkül kínálhatod ételallergiás vendégeidnek.

Bővebben: www.upfieldprofessional.com

A kóstolóba becsatlakozott még a Bonduelle Food Service. A termékeikről megtudtuk, hogy a Minute technológia a Bonduelle által kifejlesztett egyedi technológia. Lényege a fagyasztás előtti gőzben párolás. A fagyasztott zöldségeket rövid ideig lobogó vízben tartják, ezt követően jeges vízben visszahűtik és fagyasztják. Ezzel szemben a Minute technológiával készített zöldségeket nem előfőzik, hanem magas nyomáson gőzben párolják. Így vízzel nem érintkezik a zöldség fagyasztás előtt, ezért nem vesz fel vizet.

Számos előnnyel jár az első, hogy használat során nem enged vizet, 100% zöldség található a Bonduelle tasakban. Második a termék állaga. Roppanósabb, mint a hagyományosan fagyasztott zöldségeké, emellett pedig a színe is élénkebb. Összességében a Minute technológiával készített zöldség közelebb áll a friss zöldséghez, mint a hagyományosan fagyasztott. Harmadik, hogy jóval több C vitamin marad meg a Minute zöldségekben összehasonlítva a hagyományossal.

Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos környezetvédelmi szempontból az, hogy szállításkor nagyon nem mindegy, hogy 100% zöldséget, vagy vizet is szállítmányozunk. Itt a különbség akár 20% is lehet a MINUTE technológiával fagyasztott zöldségek javára.

Bővebben: www.bonduelle-foodservice.hu

További képek ide kattintva elérhetők >>>

A következő taggyűlésre áprilisban kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …