Főoldal Hírek Ajánló Pista Pasta tészták a workshopon

Pista Pasta tészták a workshopon

10 perc átlagos olvasási idő
0
987
 ehaccp_topbanner3.jpg

2022. február 21-én rendezdte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év második taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a Pista Pasta, a Bonduelle, az Upfield Professional és a McCain termékekből álló kóstolóval zárult.

A taggyűlés elején Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy a XXIV. Séfbált 2022. április 23-án a Gundel étterem és Kávézóban rendezik. Elmondta, hogy a kéri a tagság következetességét abban, hogy aki részt kíván venni a XXIV. Séfbálon, az legyen kedves mielőbb foglalni, mivel a rendelkezésre álló jegyek fele elkelt.

Bővebb információ: https://fb.me/e/2c1GSNhT7

Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjéről, melyre várják az érdeklődőket, de számítanak tagság segítségére.

Valamint szó volt még jövőbeli együttműködésekről, az azokban rejlő lehetőségekről, valamint kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ezen felül olyan lejárató cikk jelent meg az elmúlt időszakban, amin egy emberként hördült fel a szakma.

A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint, kóstolókkal-, és prezentációkkal folytatódott.

https://www.mccain-foodservice.hu/wp-content/themes/mccain/images/mccain_logo.png

Elsőként Ábrahám Mirjam és Vivien mutatta be a családi vállalkozásukat a Pista Pastát, melyben egyelőre csak hagyományos recetúra alapján készítik a tésztáikat, magyar liszt és mélyalmos tyúktojás felhasználásával. Ezen kívül durum tésztáik vannak még, amik durum lisztből készülnek tojás nélkül.

Elmondták, hogy:

azon Séfekkel keresik a kapcsoldtot, akik számára fontos, hogy minőségi hazai alapanyagból készült étel kerüljön az asztalra, ami vegyszerektől-, mesterséges anyagoktól mentes és kedvező áron elérhető. Ez a Pista Pasta!

Bővebben: https://pistapasta.hu/

Ezután Nyíri Erik mutatta be a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket.”

Bővebben: https://www.mccain-foodservice.hu/

Blendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Flora névre hallgató termékcsaládot mutatta be a jelenlévőknek. Megtudtuk, hogy A Flora Plant Cream 31% zsírtartalmú vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelent a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentes, így a vele készült fogásokat gond nélkül kínálhatod ételallergiás vendégeidnek.

Bővebben: www.upfieldprofessional.com

A kóstolóba becsatlakozott még a Bonduelle Food Service. A termékeikről megtudtuk, hogy a Minute technológia a Bonduelle által kifejlesztett egyedi technológia. Lényege a fagyasztás előtti gőzben párolás. A fagyasztott zöldségeket rövid ideig lobogó vízben tartják, ezt követően jeges vízben visszahűtik és fagyasztják. Ezzel szemben a Minute technológiával készített zöldségeket nem előfőzik, hanem magas nyomáson gőzben párolják. Így vízzel nem érintkezik a zöldség fagyasztás előtt, ezért nem vesz fel vizet.

Számos előnnyel jár az első, hogy használat során nem enged vizet, 100% zöldség található a Bonduelle tasakban. Második a termék állaga. Roppanósabb, mint a hagyományosan fagyasztott zöldségeké, emellett pedig a színe is élénkebb. Összességében a Minute technológiával készített zöldség közelebb áll a friss zöldséghez, mint a hagyományosan fagyasztott. Harmadik, hogy jóval több C vitamin marad meg a Minute zöldségekben összehasonlítva a hagyományossal.

Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos környezetvédelmi szempontból az, hogy szállításkor nagyon nem mindegy, hogy 100% zöldséget, vagy vizet is szállítmányozunk. Itt a különbség akár 20% is lehet a MINUTE technológiával fagyasztott zöldségek javára.

Bővebben: www.bonduelle-foodservice.hu

További képek ide kattintva elérhetők >>>

A következő taggyűlésre áprilisban kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Illatba zárt küldetés Tihanyban

Ha Tihany, akkor visszhang, Apátság, levendula. Ha Hollán-Nyárádi család, akkor kockázatvá…