Főoldal Hírek Átólzéig Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,267
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért
 

    A fiatalok állnak a Pénz7 elnevezésű, a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó programhét fókuszában, a rendezvényekhez február 11-ig csatlakozhatnak az általános és középiskolák – közölte a Magyar Bankszövetség, amely a rendezvénysorozatot a Pénziránytű Alapítvánnyal együtt koordinálja.

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a március 9-13. között megrendezendő programhoz a Diákhitel Központ, a bankszövetség, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által életre hívott Pénziránytű Alapítvány társszervezőként kapcsolódott,  érdemi pedagógiai szakmai támogatást biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.

    A csatlakozó általános és középiskolák osztályfőnöki órák keretében foglalkoznak majd a pénzzel, a családi költségvetéssel. A tanórákhoz felkészítő anyagok állnak rendelkezésre, ezen túl 50 jól képzett és felkészített önkéntes pénzügyi szakembert biztosít az erre igényt tartó iskolák számára a Magyar Közgazdasági Társaság és a bankszövetség. A teljes programsorozat vetélkedőkkel, versenyekkel egészül ki, hogy játékos formában vezesse be a fiatalokat a pénz tudatos használatába – írják a közleményben.

    A brüsszeli székhelyű Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére indult, 23 országot átfogó páneurópai programhét magyarországi rendezvényeinek fővédnöke Matolcsy György, az MNB elnöke. A Pénz7 eseményeit nyitó nemzetközi konferencián a téma rangos hazai és külföldi szakértői tartanak előadást – olvasható a tájékoztatásban. 

    A jelentkezés február 11-ig nyitott az érdeklődő általános- és középiskolák számára az alábbi oldalon: https://penziranytu.hu/penz7.

MTI/Archívum/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …