Főoldal Hírek Átólzéig Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,446
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pénz7 – programhét a pénzügyi kultúra fejlesztéséért
 

    A fiatalok állnak a Pénz7 elnevezésű, a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó programhét fókuszában, a rendezvényekhez február 11-ig csatlakozhatnak az általános és középiskolák – közölte a Magyar Bankszövetség, amely a rendezvénysorozatot a Pénziránytű Alapítvánnyal együtt koordinálja.

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a március 9-13. között megrendezendő programhoz a Diákhitel Központ, a bankszövetség, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által életre hívott Pénziránytű Alapítvány társszervezőként kapcsolódott,  érdemi pedagógiai szakmai támogatást biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.

    A csatlakozó általános és középiskolák osztályfőnöki órák keretében foglalkoznak majd a pénzzel, a családi költségvetéssel. A tanórákhoz felkészítő anyagok állnak rendelkezésre, ezen túl 50 jól képzett és felkészített önkéntes pénzügyi szakembert biztosít az erre igényt tartó iskolák számára a Magyar Közgazdasági Társaság és a bankszövetség. A teljes programsorozat vetélkedőkkel, versenyekkel egészül ki, hogy játékos formában vezesse be a fiatalokat a pénz tudatos használatába – írják a közleményben.

    A brüsszeli székhelyű Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére indult, 23 országot átfogó páneurópai programhét magyarországi rendezvényeinek fővédnöke Matolcsy György, az MNB elnöke. A Pénz7 eseményeit nyitó nemzetközi konferencián a téma rangos hazai és külföldi szakértői tartanak előadást – olvasható a tájékoztatásban. 

    A jelentkezés február 11-ig nyitott az érdeklődő általános- és középiskolák számára az alábbi oldalon: https://penziranytu.hu/penz7.

MTI/Archívum/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…