Főoldal Hírek Átólzéig Párizsi harcsafilé, citrusos joghurtos salátával

Párizsi harcsafilé, citrusos joghurtos salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,160
 ehaccp_topbanner3.jpg

Párizsi harcsafilé, citrusos joghurtos salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg harcsafilé
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 fej jégsaláta
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 4 db lilahagyma
  • 1 dl Olivaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 dl natúr joghurt
  • Frissen őrölt bors

 

A lisztet a tojás sárgájával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, sózzuk.  A harcsafilét felszeleteljük, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a párizsi masszában átforgatjuk, majd rostlapon megsütjük.

Közben a saláta  alapanyagait összevágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük. Közben az olivaolajból, natúr joghurtból és a citrom levéből mártást készítünk, melyet tálaláskor a salátára teszünk. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén citromlével meglocsoljuk.

Így egy olyan, ételt készítettünk, amely könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…