Főoldal Hírek Átólzéig Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
922
 ehaccp_topbanner3.jpg

Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg pontypatkó
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 1 fej jégsaláta
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 sál póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 kg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg só.

 

A lisztet a tojás sárgájával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, sózzuk.  A pontypatkót is sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Ezután a párizsi masszában átforgatjuk, majd roston megsütjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

A jégsalátát felszeleteljük és egy keverőtálban a joghurtból, a citromléből, szeletelt póréból álló öntettel összekeverjük.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

A Commendatore barátaival és Forma-1-es csapatának pilótáival is gyakran megfordult a mara…