Főoldal Hírek Átólzéig Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
792
 ehaccp_topbanner3.jpg

Párizsi pontypatkó, joghurtos salátával, párolt rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg pontypatkó
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 1 fej jégsaláta
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 sál póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 kg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg só.

 

A lisztet a tojás sárgájával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, sózzuk.  A pontypatkót is sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Ezután a párizsi masszában átforgatjuk, majd roston megsütjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

A jégsalátát felszeleteljük és egy keverőtálban a joghurtból, a citromléből, szeletelt póréból álló öntettel összekeverjük.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Betilthatóvá vált számos egyszer használatos műanyag termék

Az Országgyűlés pénteken felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben tiltson be sz…