Főoldal Hírek Kultúra Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,179
 ehaccp_topbanner3.jpg

Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton 
 

     Dizájn vásár, aukció, múzeumpedagógia foglalkozások, workshopok és felolvasások is várják az érdeklődőket május 6. és 8. között az Eleven tavasz fesztiválon 32 helyszínen Újbudán a Bartók Béla úton.


Képünk illusztráció! 

    Faur Zsófia galériatulajdonos az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában elmondta: három éve a fesztivál egyik célja, hogy minél több látogatót vonzzanak az országból a Bartók Béla útra és környékére. Május első hétvégéjén 32 helyszínen ingyenes programok várják az érdeklődőket. 

    Hangsúlyozta, hogy a fesztivál idei vendége Portugália; az ország alkotói parafából készült dizájntermékkel és gasztronómiai kínálatával lesznek jelen, de szerveznek azulejocsempe-készítést is.

    Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gellért szálló idén kapcsolódott be a programsorozatba. Szombaton és vasárnap a szállóban egész napos dizájnvásár várja a látogatókat, a szombat esti jótékonysági aukció során pedig 11 nemzetközi hírű magyar művész dizájntárgyaira licitálhatnak az érdeklődők, a befolyt összeggel a Korai Fejlesztő Központot támogatják.

    A Fogadj örökbe egy kiskertet című, általános iskolások és gimnazisták számára meghirdetett projekt során 18 helyszínen – galériákban, éttermekben és kávézókban – a résztvevők 2-4 fős csoportokban balkonládákban alakítanak ki kis kerteket múzeumpedagógus segítségével. Az alkotásokat zsűri értékeli, de lesz közönségszavazás is – tette hozzá Faur Zsófia. 

    A kétnapos Rendelj egy novellát című programon a Kelet kávézóban az érdeklődőknek az általuk kiválasztott novellából olvasnak fel.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…