Főoldal Hírek Kultúra Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

4 perc átlagos olvasási idő
0
609
 ehaccp_topbanner3.jpg

Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton 
 

     Dizájn vásár, aukció, múzeumpedagógia foglalkozások, workshopok és felolvasások is várják az érdeklődőket május 6. és 8. között az Eleven tavasz fesztiválon 32 helyszínen Újbudán a Bartók Béla úton.


Képünk illusztráció! 

    Faur Zsófia galériatulajdonos az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában elmondta: három éve a fesztivál egyik célja, hogy minél több látogatót vonzzanak az országból a Bartók Béla útra és környékére. Május első hétvégéjén 32 helyszínen ingyenes programok várják az érdeklődőket. 

    Hangsúlyozta, hogy a fesztivál idei vendége Portugália; az ország alkotói parafából készült dizájntermékkel és gasztronómiai kínálatával lesznek jelen, de szerveznek azulejocsempe-készítést is.

    Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gellért szálló idén kapcsolódott be a programsorozatba. Szombaton és vasárnap a szállóban egész napos dizájnvásár várja a látogatókat, a szombat esti jótékonysági aukció során pedig 11 nemzetközi hírű magyar művész dizájntárgyaira licitálhatnak az érdeklődők, a befolyt összeggel a Korai Fejlesztő Központot támogatják.

    A Fogadj örökbe egy kiskertet című, általános iskolások és gimnazisták számára meghirdetett projekt során 18 helyszínen – galériákban, éttermekben és kávézókban – a résztvevők 2-4 fős csoportokban balkonládákban alakítanak ki kis kerteket múzeumpedagógus segítségével. Az alkotásokat zsűri értékeli, de lesz közönségszavazás is – tette hozzá Faur Zsófia. 

    A kétnapos Rendelj egy novellát című programon a Kelet kávézóban az érdeklődőknek az általuk kiválasztott novellából olvasnak fel.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…