Átólzéig Vármegyei vadásznapot rendeztek a körmendi Batthyány kastély parkjában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-09-05 3 perc átlagos olvasási idő 0 246 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Pixabay Vas vármegyei vadásznapot rendeztek a körmendi Batthyány kastély parkjában, melyen tízennyolc vadásztársaság képviselettel magát és főzött.Ezen felül közel tíz körmendi civil csapat is a bogrács mellé állt, akik java részt pörköltet főztek, de volt, aki tárcsán készítette az ételeket.A zsűrinek összesen negyvennyolc féle ételt kellett megkóstólnia.Lapunknak Rózsa Gábor elmondta, hogy:„Nagyon magas színvonalú ételeket kóstoltunk. Árulkodó, hogy a fokozott hangulat ellenére sem volt leéget pörkölt. Sőt a kínálatban megjelent a szarvasburger vargányakrémmel, mely egészen új alapokra helyezte a streetfood ételek fogalmát. Viszont volt olyan is, aki a médiának köszönhetően szarvasgerincet sous-vidált, azonban sajnos ez nagyon nem sikerült neki, ennek ellenére nagyon igényes tálalás mutatott be füst pisztollyal és a köret ízeivel.”Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületét Rózsa Gábor képviselte, aki megerősítette, hogy a Séfklub különdíját a Nádasd és Környéke vadásztársaság nyerte. Akik bográcsban egy gombás szarvasragut készítettek, melyet lángos ágyon tálaltak, tárcsán pedig grill szarvasbélszínt készítettek, melyet citromos, diós szélesmetélttel és grillzöldséggekkel tálaltak. Ők produkálták a legjobbat, így ételeikkel mindkét-, bográcsos és a tárcsás kategóriában is egyértelműen kiérdemelték a különdíjat.Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk Figyelem, már februárban elkezdődik a nagy táborvadászat! Itt a nagy pizzakörkép: a Guns N’ Roses a boxokért és side-okért rajong Megjelent az Oldalas magazin 2025. februári száma! Új szemléletű tenyésztéstechnológia projekt valósult meg a MATE Kaposvári Campusán
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop 2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A …
Jó alvással a fájdalom is csökken Bár a krónikus fájdalmakkal nem könnyű megbirkózni, friss kutatások a megfelelő alvás jelentőségét hangsúlyozzák …