Főoldal Hírek Átólzéig Vármegyei vadásznapot rendeztek a körmendi Batthyány kastély parkjában

Vármegyei vadásznapot rendeztek a körmendi Batthyány kastély parkjában

3 perc átlagos olvasási idő
0
143
 ehaccp_topbanner3.jpg

Vas vármegyei vadásznapot rendeztek a körmendi Batthyány kastély parkjában, melyen tízennyolc vadásztársaság képviselettel magát és főzött.

Ezen felül közel tíz körmendi civil csapat is a bogrács mellé állt, akik java részt pörköltet főztek, de volt, aki tárcsán készítette az ételeket.

A zsűrinek összesen negyvennyolc féle ételt kellett megkóstólnia.

Lapunknak Rózsa Gábor elmondta, hogy:

„Nagyon magas színvonalú ételeket kóstoltunk. Árulkodó, hogy a fokozott hangulat ellenére sem volt leéget pörkölt. Sőt a kínálatban megjelent a szarvasburger vargányakrémmel, mely egészen új alapokra helyezte a streetfood ételek fogalmát. Viszont volt olyan is, aki a médiának köszönhetően szarvasgerincet sous-vidált, azonban sajnos ez nagyon nem sikerült neki, ennek ellenére nagyon igényes tálalás mutatott be füst pisztollyal és a köret ízeivel.”

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületét Rózsa Gábor képviselte, aki megerősítette, hogy a Séfklub különdíját a Nádasd és Környéke vadásztársaság nyerte. Akik bográcsban egy gombás szarvasragut készítettek, melyet lángos ágyon tálaltak, tárcsán pedig grill szarvasbélszínt készítettek, melyet citromos, diós szélesmetélttel és grillzöldséggekkel tálaltak. Ők produkálták a legjobbat, így ételeikkel mindkét-, bográcsos és a tárcsás kategóriában is egyértelműen kiérdemelték a különdíjat.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…