Főoldal Hírek Színes A szállodaszövetség üdvözli az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentését

A szállodaszövetség üdvözli az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentését

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,293
 ehaccp_topbanner3.jpg

A szállodaszövetség üdvözli az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentését
 

     A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) üdvözli az éttermi szolgáltatások általános forgalmi adójának mérséklésének kormányzati elképzelését, amely csökkentheti az árakat, segítheti a munkaerő megtartását és növelheti a vállalkozások versenyképességét – mondta Niklai Ákos, a MSZÉSZ elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. 


Képünk illusztráció! 

    Varga Mihály az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a jövő évi költségvetésben csökken a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is. Utóbbi 2017-ben 27 százalékról 18 százalékra mérséklődik és 2018-ban tovább csökkenhet 5 százalékra.

    Niklai Ákos hozzátette: az intézkedés javítja az alacsony jövedelmezőségű vállalatok versenyképességét, segít a munkaerő megtartásában, mivel több pénz marad a magasabb munkabérekre. 

    Kiemelte: az intézkedés nyomán az éttermi fogyasztói árak is csökkenhetnek. Az áfacsökkentés a minőség javítását is előmozdítja, mert a vállalkozásoknál maradó pénzből lehet az éttermek felújítására is költeni – mondta az elnök.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…