Főoldal Hírek Ajánló Ősszel újra életre kel a Bartók Béla Boulevard

Ősszel újra életre kel a Bartók Béla Boulevard

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,458
 ehaccp_topbanner3.jpg

A lengyel-magyar barátság jegyében rendezik meg Budapest Kulturális Főutcájának őszi fesztiválját. A Bartók Béla út galériái és kávézói izgalmas kulináris és kulturális programoknak adnak helyet szeptember 16. és 18. között. Az érdeklődőket emellett dizájn vásár és gyerekprogramok is várják – tudatta Andor Márió a rendezvény sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

Andor Márió elmondta, szeptemberben mintegy 50 helyszínen csaknem 80 esemény közül lehet válogatni Budapest Kulturális Főutcáján, a Bartók Béla út kávézóiban, éttermeiben és galériáiban. A kézműves workshopok, filmvetítések, irodalmi estek és dizájn vásárok mellett ínyenc gasztrotúrákra is el lehet tenni.

Az ELEVEN Ősz díszvendége Lengyelország lesz, így a lengyel ízek és a kultúra világába lehet mélyebb betekintést nyerni a Bartók Béla úton. Például kedvelt lengyel rajzfilmeket vetítenek majd (Pagony Könyvesbolt), lengyel zenekarok adnak koncerteket (pl. Gdansk Könyvesbolt és Kávézó) és egy egyedülálló fotómontázs kiállítás is nyílik a ’44-es varsói felkelésről (Tranzit Art Café). Andor Márió kiemelte, az egyik legizgalmasabb lengyel-magyar programnak egy „vacsorapárbaj” ígérkezik, ahol 3 neves lengyel séf magyar, 3 kiváló hazai konyhafőnök pedig lengyel ételeket készít (Gellért Söröző és Brasserie).  

A budai fesztiválhoz egy művészetpedagógiai kiállítás is kapcsolódik. A fiatalok és gyerekek számára meghirdetett pályázat keretében különféle meséket és kitalált történeteket kellett megvalósítani cipős dobozokból és régi játékokból. Az alkotásokat a Bartók Béla úti galériákban lehet megtekinteni.

„A helyi üzletek, galériák és kávézók tulajdonosai elkötelezettek a Bartók Béla út élhetőbbé tételében, ezért folyamatosan érdekes és kreatív programokkal, akciókkal szeretnénk még vonzóbbá tenni Budapest egyetlen kulturális főutcáját” – mondta a Faur Zsófia, a Bartók Béla Boulevard fellendítéséért dolgozó civil szervezet elnöke.  

A fesztivál fővédnöke Novák Katalin Család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az ELEVEN Ősz védnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a rendezvény szakmai támogatója Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere . A háromnapos eseményt a budapesti Lengyel Intézet is kiemelten támogatja.

A rendezvények pontos helyszíneit és időpontjait a bartokbelaboulevard.hu oldalon lehet megnézni.

 

OPH

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…