Főoldal Hírek Kultúra Adventi készülődés ünnepi programokkal négy hétvégén át Veszprémben

Adventi készülődés ünnepi programokkal négy hétvégén át Veszprémben

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,298
 ehaccp_topbanner3.jpg

Adventi készülődés ünnepi programokkal négy hétvégén át Veszprémben 
 

    Családi programokat, koncerteket és kiállításokat, valamint népművészeti vásárt és közös kézműveskedést is rendeznek Veszprémben az adventi hétvégéken – tájékoztatta az MTI-t a Veszprémi Programiroda Kft. kommunikációs munkatársa.


Képünk illusztráció! 

    Ring Júlia elmondta, hogy péntektől karácsonyig várnak mindenkit az Illatos Advent programsorozat rendezvényei városszerte.

    A belvárosi karácsonyi vásár, valamint a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és a Laczkó Dezső Múzeum közös népművészeti vására is pénteken nyitja kapuit. Szombaton a veszprémi művelődési központban, a Veszprém Agórában kézműves foglalkozások lesznek és repülőgép-szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők. Vasárnap délelőtt gyermekdalok, adventi versmegzenésítések hallhatók majd Kovács Gábor előadásában, de hangszerbemutató, hangszerkészítés és közös éneklés is várja a vállalkozó kedvűeket – részletezte Ring Júlia.

    Advent második szombatján Joulupukki, a finn Mikulás várja a gyerekeket a Veszprémi Petőfi Színházban, este a Veszprém Agórában Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, vasárnap pedig gyermekkoncertek és mikulás játszóház fogadja a legkisebbeket a Szaléziánum Érseki Turisztikai Központban – sorolta a programokat.

    December 12-én a felnőttek is kézműveskedhetnek az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, ahol apró karácsonyi ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból. Másnap a belvárosi karácsonyi vásár forgatagában a lucázás hagyományát ismerhetik meg kicsik és nagyok Gulyás László muzsikus jóvoltából – mondta a programiroda munkatársa.

    Advent utolsó hétvégéjén, szombaton kézműves foglalkozás lesz a Veszprém Agórában, ahol a foltvarrás fortélyait ismerhetik meg a látogatók, a Mono Manó zenekar muzsikál valamint betlehemezés és táncház várja az érdeklődőket, vasárnap pedig az adventhez kötődő hagyományokról tart verses, dalokkal színesített előadást Toldi Éva tanár, újságíró – részletezte Ring Júlia.

    Advent első vasárnapjától karácsonyig minden hétvégén az ünnephez illő zeneművek csendülnek majd fel a veszprémi Tűztoronyban – fűzte hozzá.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …