Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett, töltött burgonya, salátával

Grillezett, töltött burgonya, salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,319
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett, töltött burgonya, salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 4 dkg fokhagyma
  • 20 dkg rukkola
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 kanál mustár1 db citrom leve
  • 2 dkg só.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd a közepét kivájjuk.

A póréhagymával együtt a zöldségeket összevágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát hozzáadjuk, majd a végén a tűzről levéve a tejföllel összeforgatjuk. A reszelt sajt felét belekeverjük, majd az így elkészült ragut a félbevágott burgonyákra helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, vagy faszenes grillsütőben grillezzük. Ha megsült, akkor az olajból, mustárból és a citrom levéből kikevert öntettel összeforgatott salátával tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét, mind a vegetáriánus étrendet követők, mind a hagyományos táplálkozást követők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Úttörő vörösborok a Balaton partjáról

A Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyen mindkét egyedi vörösbor aranyérmet nyert Ba…