Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett, töltött burgonya, salátával

Grillezett, töltött burgonya, salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,066
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett, töltött burgonya, salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 4 dkg fokhagyma
  • 20 dkg rukkola
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 kanál mustár1 db citrom leve
  • 2 dkg só.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd a közepét kivájjuk.

A póréhagymával együtt a zöldségeket összevágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát hozzáadjuk, majd a végén a tűzről levéve a tejföllel összeforgatjuk. A reszelt sajt felét belekeverjük, majd az így elkészült ragut a félbevágott burgonyákra helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, vagy faszenes grillsütőben grillezzük. Ha megsült, akkor az olajból, mustárból és a citrom levéből kikevert öntettel összeforgatott salátával tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét, mind a vegetáriánus étrendet követők, mind a hagyományos táplálkozást követők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…