Utazás Az ország kisüzemi sörfőzdéiben bolyonghatunk hétvégén Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-05-22 8 perc átlagos olvasási idő 0 350 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Sajt és sör párosítás, pilseni víz, tartályból csapolt és először kóstolható sörök, izgalmas street food: szombaton egész nap különleges programmal várnak a magyar kisüzemi sörfőzdék. Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A kezdeményezés célja, a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget.A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is. Az Őrségben működő, ŐriBird Sörfőzdében interaktív workshop keretében mutatják meg, hogyan készíthető el otthon az egyik legnépszerűbb termékük. Csempeszkopácson, a Krenner Beernél nem csak a sörfőzde lesz bejárható, felelevenedik majd a középkori vásárok hangulata is. A Vaskakas Sörfőzde Győrújbaráton ingyenes főzdetúrákat tart, Pannonhalmán pedig a Pannonhalmi Szent Orbán Borpiknik részeként, a Főapátság arborétumából indul a program. Balatonföldváron, a Helka Sörfőzdében vadonatúj söröket mutatnak be, Cecén pedig az egyik legmodernebb hazai sörüzemet nézhetik meg a vendégek. A Pécsi Sörfőzdénél pizzákat sütnek a sörök mellé, és három különlegesség is kóstolható lesz: a Szalon Tiszta Malátás sör, a Pécsi IPA és a Szűretlen Szalon is. Hatvanban a Nyitott Főzdék Napja sörfőzdeavatót hoz: nyitóbulit tart a Csupor Craft Beer, Ózdon a Bolyki Serházban két új, tavaszi sörrel is megismerkedhetnek a látogatók, Miskolcon, a Gyertyános Sörfőzdénél pedig az is kiderül, hogyan készül a pilseni víz. Tokajban, a BAZ Beernél négy főzdetúra is indul, Hajdúböszörményben, a Hajdú Serháznál a házigazdák elmondják, hogyan készítettek saját árpából malátát, és hogyan főztek belőle märzen típusú sört, emellett pedig a Hajdúsági Múzeum kiállítása is megtekinthető lesz. Békésszentandráson félóránként indulnak üzemlátogatások szombaton, a sörökön kívül pedig hopszódát is kóstolhatnak a látogatók. A fővárosban három sörfőzde készül programmal a Nyitott Főzdék Napjára. Az újpesti First Craft Beer többek között sajt- és sörkóstolót, illetve rum- és sörkóstolót rendez. Kőbányán, a Monyo Brewing óránként indít üzembejárást, melyek előtt vagy után vadonatúj, kisszériás söreik is kóstolhatók lesznek. A Horizont Brewingnél a főzdetúrákon kívül sörpremier, különleges akciók és beerpong is lesz. Idén a Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája a „sör és a fűszer”, a különféle fűszerek használata ugyanis évszázadok óta végigkíséri a sörfőzés történetét. A Nyitott Főzdék Napja látogatói a rendezvény napján a www.nyitottfozdek.hu oldalon szavazhatnak kedvenc fűszeres sörükre. A rendezvény honlapján megtalálható a részletes program, illetve térképen is böngészhető a helyszínek listája. Facebook esemény link Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Több helyre fordulhatnak idéntől panaszaikkal a fogyasztók Megyei szintről járási, a fővárosban pedig kerületi szintre kerültek az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatósági ügyek, …
Dietetikus: a rostfogyasztás erősíti az immunrendszert A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket – hívta …