Főoldal Hírek Átólzéig Zeneszüret – Izgalmas zenei csemegék öt napon át Pécsett

Zeneszüret – Izgalmas zenei csemegék öt napon át Pécsett

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,115
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) A Liszt Ferenc születésnapján kezdődő, negyedik alkalommal megrendezendő eseménysorozat megemlékezik a 20. század egyik legnagyobb magyar művészegyéniségéről, a száz évvel ezelőtt született Fischer Annie zongoraművészről – írta a szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.
    Hozzátették: a háromszoros Kossuth-díjas, kiváló művész emléke előtt a fesztivál mind az öt napján tisztelegnek valamilyen formában. Alakja filmvetítés, portréja kiállítás alkalmával tűnik fel, elkészítik kedvenc ételeit, árverést tartanak relikviáiból, s több koncert előtt neves művészek beszélnek róla a közönségnek.
    Október 22-én a Kodály Központban megnyílik a filharmónia pécsi irodája. Ezután a Hallójárat című hangtúrára invitálják az érdeklődőket, akik amellett, hogy egyedi hang és képi élményt élhetnek át a központnak, valamint a Zsolnay-negyednek a látogatók előtt máskor elzárt részeiben, ajándék belépőket nyerhetnek a fesztivál programjaira.

 


    A nyitó hangverseny Balog József esti Liszt CD-bemutatója lesz, amelyen a mai fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebbje, Liszt műveinek szakavatott tolmácsolója, a zeneszerző mind a 12 Transzcendens etűdjét eljátssza.
    Október 23-án a Színház téren a Duna Szimfonikus Zenekar és a Magyar Népi Együttes táncosai lépnek fel. Az ingyenes produkcióban a táncosok a zenekar által előadott Erkel- Berlioz- és Brahms-művekre mutatnak be koreográfiákat.
    Különlegesnek ígérkezik a súlyos betegségéből felépült Kocsis Zoltán és fia, Kocsis Krisztián zongorajátéka. A művészek október 24-én a Kodály Központban, a Budapesti Tomkins Énekegyüttes Rachmaninov Éjszakai virrasztás című, tizenöt tételből álló vesperását “egészítik ki” a tételek közötti két Rachmaninov-darab előadásával.
    Október 25-én a pécsi bazilikában a világhírű Keller Kvartett vezetője, Keller András hegedűjátékkal “fűszerezi” Gyöngyösi Levente orgonajátékát. A koncerten J. S. Bach és W. A. Mozart művei csendülnek fel.
    A gyermekeket október 26-án a Palatinus Hotel Bartók termébe, a Talamba ütőegyüttes koncertjére várják, a Zeneszüret fesztivál zárásaként pedig aznap este a Kodály Központban a Budapesti Fesztiválzenekar szórakoztatja a közönséget.
    Az eseménysorozatról bővebb információk a www.zeneszuret.hu oldalon olvashatók.

 

www.helvetiart.ch

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…