Ajánló V. Szakácsfelvonulás: Új magyar étel és hófehér belváros Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-09-23 14 perc átlagos olvasási idő 1 638 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2022. szeptember 21-én ötödik alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható Szakácsfelvonulását az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A felvonulás célja, hogy népszerűsítse a Magyarország étele szakácsversenyt és a programba való csatlakozás lehetőségét. További cél, hogy a március 19-én öt ország részvételével megrendezett és hatalmas sikerrel zárult Magyarország étele 2022. szakácsverseny döntőjében született receptúra, a szakácsok kíséretében jusson el a Parlamentbe. (A verseny összefoglalója: https://oldalasmagazin.hu/magyarorszag-etele-2022-hortobagy-izeivel-lett-gyoztes-az-almavirag-team/ ) A jubileumi felvonulás kiegészítő társadalmi üzenet az volt, hogy a turizmus-vendéglátás területén tevékenykedő szakemberek, az összefogással hívják fel a figyelmet arra, az elmúlt két év kihívásai után, most az üzletek túlélésének-, a munkahelyek megőrzésének záloga, ha mindenki, aki megteheti elmegy étterembe, vagy bármelyik vendéglátó egység szolgáltatásait igénybe veszi. Ennek talán soha nem volt ekkora jelentősége, ugyanis ezzel a felelős gondolkodással menthetők most meg a cégek, üzletek, munkahelyek. A díszfelvonulás élén most is, a szokásoknak megfelelően a Magyarország étele 2022. szakácsverseny győztesei, név szerint Breitenbach Attila és Balogh Szabolcs (Almavirág étterem – Derecske) sétáltak, kezükben a győztes recepttel, a Hortobágy ízeivel, melyet <az utókor számára> a menet végén a Parlamentben letétbe helyeztek. A szervezők már a döntő napján bejelentették a díszfelvonulást, amelynek keretében minden évben eljuttatják a receptúrát a Parlamentbe, így ahhoz bárki szabadon csatlakozhatott. Magyar honvédség, Szentendre Helyőrségi zenekar A menetzenét a Magyar Honvédség, az MH Szentendre Helyőrségi Zenekaron keresztül biztosította, nagy örömet szolgáltatva ezzel a menetelőknek és kíváncsiskodóknak egyaránt. A Kossuth téri ceremónia Asztalos István köszöntőjével kezdődött, melyben kitért arra is, hogy szakmai civil szervezetként megható dolog volt megélni azt, hogy a Petőfi bicentenáriumban, <bár nehéz körülmények között, de> öt országot felölelő versenyt tudtak szervezni. Sőt, még arra is volt erejük, hogy az új magyar receptúrát elhozzák a Parlamentig. Asztalos István (j) és Dr. Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára (b) Beszédében a turizmus-vendéglátást érintő visszaesésre is kitért, ugyanis elmondta, hogy: A turizmus területén az összefogás mellett, most minden olyan programra szükség van, ami, ha a legkisebb mértékben is, de hozzá tud járulni ahhoz, hogy a vendégek újra keressék a terített asztalokat és újra bizalmuk legyen a vendéglátóipai szolgáltatások iránt. Ezért is ajánlják fel díjmentesen a Magyarország étele 2022 receptúrát azon egységeknek, akik szerződésben vállalják, hogy az ételt a megadott receptúra szerint készítik el, ezzel is vendégeket generálva maguknak. Dr. Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a szakácsokat a Nemzet főterén. Majd beszédében megköszönte a szakácsok kitartását, munkáját, valamint elmondta, hogy: „Önök, elkötelezetten, szakemberekhez méltó módon akkor is a fronton vannak, akkor is kiállnak az ügyük mellett, amikor sokan félrehúzódnak, félnek, vagy éppen nem mernek határozottan kiállni. Ünnep ez a magyar séfek számára, mégpedig azért is, mert ez a verseny nem csak, hogy része a magyar turizmusnak, hanem az egyik meghatározó pillére is. És meglehet, hogy a turizmus- vendéglátás a pandémia után, most a rezsiárak miatt kerülhet nehéz helyzetbe, de Önök nem adják fel és jó-, követendő példával állnak elő mások számára is. Ezért pedig köszönet jár. Dr. Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára Ahogy azért is, hogy egy ilyen komoly verseny után, mely mára már a Kárpát-medencei összetartozásának jelképéve vált, hiszen a határon túl élő magyar testvéreink is rendre elhozzák a magyar ízeiket, akkor nem csak az ízeket hozzák el, hanem az életük egy –egy darabját. Önök pedig elhozták a győztes receptet a parlamentbe, ahol ígérem megőrizzük azt az utókor számára. A stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár megjegyezte, hogy Magyarország kormánya és a maga nevében is köszöni az áldozatos munkát, köszöni a szolgálatukat. Köszöni, hogy a nehéz helyzet ellenére kiállnak magukér, kiállnak a szakmájukért, és azt kérte, ne adják fel, mert közösen túl leszünk ezen a háború okozta nehéz helyzeten is. A beszédeket követően Breitenbach Attila és Balogh Szabolcs jelképesen átadta a receptúrát a szervező Egyesület elnökének, aki arra kérte Dr. Sölch Gellértet, hogy őrizzék azt meg az utókor számára. Dr. Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárának Breitenbach Attila és Balogh Szabolcs jelképesen átadta a Magyarország étele 2022. receptúráját Asztalos István a rendezvény végén megjegyezte, büszke a mai napra, hogy egy aktív, de nehéz évben minden eltervezett programjuk végére értek, arra pedig különösen büszke, hogy a szakácskabátoknak hála, újra fehérre festették a belvárost. A szakácsok miatt ma újra hidakat zártak le, ugyanis ők ezt megérdemlik, hiszen hétvégét vagy ünnepnapot nem ismerve, áldozatosan, a vendégektől elzárva, az elmúlt két évben folyamatosan újabbnál-újabb helyzetekhez alkalmazkodva, de annál nagyobb alázattal végzik a munkájukat, így a figyelem <évente legalább egyszer> nekik is kijár. Végül pedig arra kérte a hazai vendéglátás szereplőit, hogy minél többen tartsanak ki és minél többen vegyenek részt a Magyarország étele 2023. programban, melyet hamarosan meghirdetnek. Ezen keresztül a szakmai kiégés is elkerülhető, annak kommunikációs csatornáján keresztül pedig nagyobb forgalom, vagy új vendégkör is elérhető. Ezen felül a programban való részvétel, a már meglévő vendégkörnek is új attrakciót biztosít. A csatlakozásról ide kattintva lehet informálódni További képek ide kattintva elérhetők >>> Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat Megjelent az Oldalas magazin 2023. decemberi száma! Megnyílt a divatmárka kávézója és delikátesz üzlete Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik? Éttermek tisztasága: csak a kórházakban várunk el szigorúbb higiéniát
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton – tájékoztatták …
Év fagylaltja, Magyarország tortája, és Magyarország cukormentes tortája Év fagylaltja, Magyarország tortája, és Magyarország cukormentes tortája A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete …