Főoldal Hírek Életmód Ne hagyd ki a reggelit!

Ne hagyd ki a reggelit!

4 perc átlagos olvasási idő
0
215
 ehaccp_topbanner3.jpg

A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli! Még mindig igaz a mondás, hogy „reggelizz úgy, mint egy király”, ám annyi változott, hogy nem mindegy, hogy mit. A cukros, fehér lisztből készült pékárukat és müzliket ki kell húzni a bevásárló listáról, helyette zabos, teljes kiőrlésű vagy csökkentett szénhidrát tartalmú kenyereket és zabpelyheket válasszunk.

 

A délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energiaszint tartásához nem maradhat el a reggeli. Napi energiaszükségletünk közel 30%-át ideális a reggeliből fedezni, ha a szervezetünket nem juttatjuk megfelelő mennyiségű energiához, figyelemhiány és erőtlenség léphet fel, a reggeli feladata, hogy agyunkat üzemanyaggal lássa el. Ám nem mindegy, hogy milyennel.

 

A fehér lisztből készült pékáruk, péksütemények hirtelen megemelik a vércukorszintet, hirtelen eltelítenek, majd rövid idő néhány óra múlva újra ránk tör az éhség és feszültek és ingerlékenyebbek is leszünk.

 

Ha ezek, a vércukor-ingadozások már a nap elején jelen vannak, a nap többi részében is folytatódnak.

A fogyókúrázóknak is hiba kihagyni a reggelit, mert ha már délelőtt kiéheztetik a szervezetüket a nap többi részében többet fognak enni. Mindemellett a reggeli beindítja az anyagcserét, amely segíti a fogyást. A diétázók éhségét például az egzotikus helyről származó növény, egy azaz egzotikus növény is az ördögnyelv is csökkenti, megduzzad a hasban, térfogata akár százszorosára is nő, ezáltal eltelít és segít a méregtelenítésben is. Az ördögnyelv, zabpehely és quinoa keveréke tökéletes választás lehet reggelire. Időhatékony, finom és trendi.

 

 

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Mitől lesz az embernek jelleme?

    „Akinek világnézete és lelkiismerete van, annak lesz jelleme. Mindemellett ha sikerül a sz…
  • Nők a Férfiak Egészségéért

    Társadalmi célú program indult a Nők a Férfiak Egészségéért címmel, mely kezdeményezés arr…
  • Az egészséges ételek is okozhatnak bajt!

    A zab kiváló rostforrás, a dió esszenciális zsírsavakban gazdag, a mandula kiváló E-vitami…
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Gourmet fesztivál: a gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig 

Idén is érdemes lesz a pünkösdi hétvégén a Millenárisra zarándokolnia a minőségi gasztronó…