Főoldal Hírek Átólzéig Naszálytej Zrt. termékei a Chef workshop-on

Naszálytej Zrt. termékei a Chef workshop-on

14 perc átlagos olvasási idő
0
1,875
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január havi taggyűlésére a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január havi workshopján a Naszálytej Zrt. (http://naszalytej.hu/) termékei mutatkoztak be.

A Naszálytej Zrt. részéről Csobán Csaba, kereskedelmi igazgató és Németh Béla technológus elmondta, hogy Magyarország egyik meghatározó tejipari vállalataként küldetésük, hogy termékkínálatukon keresztül segítsék az egészséges életmódra törekvő, tejet és tejtermékeket naponta fogyasztók széles körét.

Csobán Csaba, a Naszálytej Zrt. Kereskedelmi igazgatója a cégbemutató közben

Speciális tejtermékeikkel emellett elkötelezetten támogatják a különleges táplálkozási igénnyel élőket, figyelemmel követik és rugalmasan teljesítik a folyamatosan változó, egyre tudatosabb fogyasztói elvárásokat és szükségleteket.

Munkájuk során tehát:

„egészséges tejtermékeket biztosítanak, mindenki számára, minden nap!”

E cél elérése érdekében, munkatársaikkal együtt nap mint nap azért dolgoznak, hogy az egészséges magyar tejből készült ízletes tejtermékeket frissen, kiváló minőségben, magas ásványi anyag és vitamin tartalommal, a folyamatosan változó igényeknek és az egészséges táplálkozás szempontjainak megfelelve, korszerű és biztonságos csomagolásban juttassák el kereskedelmi partnereikkel együttműködve a fogyasztókhoz.

Németh Béla a Naszálytej Zrt. termékeit a technológiai oldalról mutatta be

A technológus prezentálásában megtudtuk, hogy a laktózmentes termékek milyen technológiával kerülnek a fogyasztók elé. De arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy a BIO termékeknél nem csak a tejnek kell BIO-nak lenni hanem,a feldolgozó üzemnek,gyártási technológiának is meg kell felelnie az ezzel kapcsolatos törvényi előírásoknak melyet a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szigorúan ellenőriz,minősít.

Láthattuk azt is, hogy milyen az, amikor a Naszálytej Zrt. fejlesztési politikájába tökéletesen beleillik a Séfek igényeinek feltérképezése. Végső soron, így a hazai termékek piacának segítése és az ellátási lánc rövidítése vizionálható.

A Naszálytej Zrt. története egyébként több évtizedre nyúlik vissza. Cégük telephelyén 1976-ban kezdte meg működését a Váci Tejüzem, amely elsősorban Vácot és környékét látta el tejtermékekkel. A tejüzemet 1991-ben privatizálták, 1998-ban pedig tulajdonosváltás történt, amellyel kezdetét vette a vállalat mai napig is tartó modernizációja és fejlődése.

A következő években megújult feldolgozó technológiájuk és bővült a kapacitásuk, új, korszerű gépsorokat állítottak üzembe. A technológiai fejlesztésekkel párhuzamosan megszülettek „brandjeik”, amelyek ma már országszerte ismertek, keresettek és kedveltek a fogyasztók körében.

A Naszálytej Zrt. tejtermékeinek egy része

2013. jelentett új kezdetet, amikor a hazai élelmiszeriparban meghatározó érdekeltségekkel rendelkező, cégük hosszú távú fejlesztése iránt elkötelezett tulajdonosi kör vette át a Naszálytej Zrt. irányítását. Tulajdonosaik fejlesztési stratégiájának megfelelően 2013. szeptemberében a Naszálytej Zrt.-be beolvadt a Jásztej Zrt.

Vállalatuk több évtizedes fejlődésének történetében talán a legfontosabb mérföldkő 2015. szeptembere, amikor megvásárolták a Minna Zrt. miskolci tejfeldolgozó üzemét. E nagyszabású akvizíció révén, amellyel közvetett módon többszörösére nőtt feldolgozó kapacitásuk és tovább bővült termékportfóliójuk, a magyar tejipar egyik legdinamikusabban fejlődő és meghatározó szereplőjévé váltak.

A workshop kóstoltatással folytatódott, ahol a cég képviselői elsőkézből válaszoltak a felmerülő kérdésekre. A teljesség igénye nélkül, kóstolhattuk a Zöldfarm BIO Tejfölt, ami a Magyarország étele szakácsverseny egyik kötelező alapanyaga, de kóstolhattuk a Magic Milk Laktózmentes UHT Madártejet, a Fittej gyümölcsjoghurtjait (alma-körte és vörös áfonya – málna ízben).

A Naszálytej Zrt. termékeinek kóstolása

A gyűlés a kóstoló utáni szünettel, majd a szakmai résszel folytatódott.

A szünet után Asztalos István köszöntötte a tagokat, valamint elmondta, hogy az elmúlt hónapban a Séfklub nem állt meg és felsorolta az elvégzett feladatokat, valamint beszámolt az egyeztetésekről.

Elmondta továbbá, hogy meghirdetésre került az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny (www.etrendegyesulet.hu/okes), valamint a Magyarország étele 2019. (www.magyarorszagetele.hu) szakácsverseny.

Örömét fejezte ki, hogy a megsokasodott szakmai támogató között újra megtalálható a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal is, amely, ha apró dolog is, mégis mérföldkőnek számít. Ugyanis az együttműködésben a szakma újra találkozik a hivatallal, ami biztosan a szakma előmenetelét fogja szolgálni.

Elmondta, hogy a XXI. Séfbál 2019. február 9-én kerül megrendezésre <melynek szervezésével Gráf Attila és Tégel Imre urak foglalatoskodnak>, ami a bál előtt bő egy hónappal teljesen megtelt.

Az elnök beszélt arról is, hogy az Egyesület az elmúlt hónapban nagyon sok kapcsolattal, felkéréssel, lehetőséggel gazdagodott, amihez elengedhetetlen az egyre szélesedő tagság, így továbbra is a mozgósításra kérte a kollégákat.

Beszélt arról is, hogy

éppen kettő évvel ezelőtt kapta az új elnökség a megbízatást és kezdte el az egyesületet a semmiből újra felépíteni, új alapokra helyezni. Véleménye szerint az elmúlt két év sikere hatalmas löketet fog adni az egyesület életében, hiszen egyértelműen látható, hogy a szakmai munkát a kollégák többségén át, a vendéglátóipari cégek, sőt a kormányzat szereplői is fel-, és elismerték.

Ezután a gyűlés klubként folytatódott, ahol bemutatkoztak az újonnan belépők, valamint Szabó Károly és Kelemen Helmut felvetéseire pro- és kontra ütköztettek érveket, ellenérveket a tagok. Téma volt többek között a kamarai javaslatként megfogalmazott új oktatási struktúra is, mellyel a tagság maximálisan egyetértett.

A gyűlés során Petrovszki Norbert a gyűjteményéből, több, mint száz szakácskönyvet ajánlott fel a kollégák részére.

A Chefklub workshop, a szokásos időben egy hónap múlva, február első hétfőjén, 4-én folytatódik, melyre szeretettel várják a csatlakozni kívánó új tagokat.

A csatlakozás menetéről ezen a linken informálódhatsz: https://etrendegyesulet.hu/csatlakozas/

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…