Főoldal Hírek Csőposta Indiai Vegán Gasztrofesztivál

Indiai Vegán Gasztrofesztivál

10 perc átlagos olvasási idő
0
2,345
 ehaccp_topbanner3.jpg
 Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges vegán ételek sorával kényezteted. Kóstold végig Te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítünk el! Gyere el a Lélek Palotája 6. vegán gasztronómiai fesztiváljára és találkozz a vega Class FM-es Garami Gáborral és Kőbán Rita olimpiai bajnokkal! 

Az október elejére eső Vegetáriánus Világnaphoz kapcsolódó gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhetsz India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ájurvéda, India egészségmegőrzési tudománya kiterjedt ismeretet nyújt az egészséges táplálkozásról. Többek között azt javasolja, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon. A színes ízvilágnak köszönhetően az indiai ételek rendkívül gazdagok, táplálóak és változatosak.

 

A rendezvényen vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerheted a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat. A fűszerhasználat mellett alapvető keleti konyhatechnikai eljárásokat is elsajátíthatsz. Szakácsaink látványos főzőbemutatóval várják a kiváncsiskodókat, akikhez bátran fordulhatsz személyes kérdéseiddel is. Gyönyörködhetsz a hagyományos, szabadtéri, indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában is, sőt meg is kóstolhatod az ott készült csemegéket.

 

A fesztivál ideje alatt több mint 40 különféle vegán ételkülönlegességet ízlelhetsz meg. Felsorakoznak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsételek, a közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, és aromás italok.

 

Mindezek mellett természetesen teret engedünk a vegán konyha egyéb variációinak is. Bemutatjuk például, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ételeinket vegán módon, hogyan alkossunk főzés nélküli nyers finomságokat, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát, hiszen az indiai ételekben előszeretettel alkalmaznak a búza helyett magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket.

 

Gondoltad volna, hogy a főzés összekapcsolódik az önismerettel? Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második és harmadik orvosának tekintik, ezért ehhez kapcsolódó érdekes előadásokat hallhatsz a nap folyamán. Az önismeretben a védikus asztrológiai és a numerológiai elemzés is segítségedre lesz, hogy jobban megismerd a lehetőségeidet.

 

Teaszalonunkban rátalálhatsz a testtípusodnak megfelelő gyógynövényes teára, melyet a helyszínen el is szürcsölhetsz.

 

Kérdezz – Felelek sátrunkban szakértőink készséggel válaszolnak minden felmerülő filozófiai vagy életvezetési kérdésedre.

 

 

Ezen felül:

 • szórakoztató színpadi programmal,
 • kirakodóvásárral,
 • hennafestéssel, és
 • gyerekfoglalkozással várunk minden kedves családos látogatót!

 

 

Hiszünk abban, hogy a vegetáriánus életmódra való tömeges áttérés a Föld és így unokáink jövőjének egyetlen lehetséges alternatívája, hiszen mind az erőszakmentes, mind az egészséges életmód, mind a húsipar által kibocsátott, a globális felmelegedését felelős üvegházhatású gázok tekintetében megoldást nyújt a természeti katasztrófák, és a világban dúló számos konfliktus, többek között a klímamigrációs problémák zömére. Engedd meg, hogy rendezvényünkön bemutassuk és elmondjuk, milyen egyszerű a vegetarianizmusra való áttérés, milyen módon helyettesítheted a hús megszokott ízét és összetevőit, és hadd oszlassuk el az életmódváltással kapcsolatban felmerülő aggodalmaidat.

 

 

SZÍNPADI PROGRAMOK

 • 10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
 • 10:30 Indiai táncbemutató – Gaura-vani Dance Group
 • 11:00 Indiai vegánság – Mrs. Kavita Chhabra India magyarországi nagykövet feleségének előadása
 • 11:45 Beszélgetés Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnokkal
 • 12:40 Zsonglőrbemutató – Tűzfészek Társulat
 • 13:00 Kérdezz-felelek Garami Gábor rádiós műsorvezetővel
 • 13:55 Harcművészeti bemutató – Paathshala Yoga and Aiki dojo – Bors Krisztián és Bors-Kovács Klarisz
 • 14:25 Bharatanatyam táncbemutató
 • 14:45 Mini színdarabok – Meghökkentő mesék az ősi Indiából
 • 15:00 Jóga bemutató – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatói
 • 15:30 Indiai dallamok

 

Időpont: 2017. október 8. vasárnap, 10:00-16:00

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.

Jegyárak:

Felnőtt: 1.200 Ft

Nyugdíjas, diák: 800 Ft

Korlátlan étel- és italfogyasztás esetén: 3.500 Ft

8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

 

FB esemény: https://www.facebook.com/events/166244497265090/?fref=ts

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …