Főoldal Hírek Átólzéig Nagy az elvárása a munkahellyel szemben a Z-generációnak

Nagy az elvárása a munkahellyel szemben a Z-generációnak

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,082
 ehaccp_topbanner3.jpg

Barátkozós főnököt, rugalmas munkaidőt és magas fizetést szeretnének a Z-generáció tagjai egy online gyorsfelmérés szerint. A kutatásából kiderül: az 1996 után születettek mindezért cserébe kreativitást, lendületet és tanulékonyságot nyújtanának.

A felmérésből az derült ki, hogy a Z-generáció tagjai elsősorban törődést várnak el a leendő főnöküktől – mondta el Tóth Gergely. A Future Work Fesztivál alapítója hozzátette, míg külföldön inkább azt szeretnék, ha felnézhetnek, tanulhatnak a főnöktől, aki inspirálja is őket, Magyarországon ez a korosztály a szülői viszonyhoz hasonlítja a vezetővel való ideális kapcsolatukat.

„Érdekes, hogy a Z-generáció mit ajánl a munkahelyüknek: lendületet, pontosságot, tanulékonyságot, fejlődést és főleg kreativitást.”

A munkaidőre vonatkozó elképzeléseikben egyértelműen látszik, hogy ők már a digitális korban nőttek fel – jelezte a Future Work Fesztivál alapítója.

„Körbevették őket a digitális kütyük, ennek megfelelően sokkal lazábban tekintenek a világra, és a munkához való viszonyuk is hasonló: sokan rugalmasabban szeretnének dolgozni. A munkahely szóból csak a munka és a hely tűnik el.”

Tóth Gergely elmondta, nem szeretik az egyetlen irodát.

Nem otthon egyedül dolgoznának, véleményük szerint inkább társaságban, csoportban, közösségi irodákban, akár kávéházban működnének igazán jól. A Future Work Fesztivál alapítója jelezte, a fizetési elvárásaik kicsit közelítenek a realitáshoz. „A válaszaik szerint a gyakornoki pozíciókra vonatkozóan 20-30-50 százalékkal magasabbak az elvárásaik, mint amit kapnak. Ez azt mutatja, hogy még nincs tapasztalatuk, másrészt pedig azt, hogy optimistán és pozitívan állnak a világhoz.”

Tóth Gergely elmondta, a felmérésből látszik, hogy ezeknek a fiataloknak egy része még nem tudja pontosan, milyen irányba menne tovább. Ez azért is nehéz, mert a technológiai fejlődés miatt nem is lehet biztosan tudni, milyen szakmák lesznek 5-10-20 év múlva – tette hozzá a Future Work Fesztivál alapítója.

 

OPH/Inforádió Kép: Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…