Főoldal Hírek Átólzéig Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,162
Mustáros sertéskaraj
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

 

Mustáros sertéskaraj

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 70 dkg burgonya
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A karajt szeleteljük, majd klopfoljuk, és sózzuk. Ez után mindkét oldalát elősütjük és tepsire helyezzük.

Közben elkészítjük a mártást, melyhez a mustárt kevés zsiradékon majd hozzáadjuk a mézet, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel beforraljuk. A megsütött karajszeleteket bele helyezzük, és tálalás előtt még egyszer beleforraljuk.

Végül elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Mégpedig azt hordó formára megformázzuk, majd forró serpenyőben, kevés zsiradékon sóval pirítjuk, amihez hozzáadjuk a rozmaringot.

 

Így egy különleges, és laktató ételt készítettünk, mely jól mutat, könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2024. decemberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…