Főoldal Hírek Átólzéig Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
3,224
Mustáros sertéskaraj
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mustáros sertéskaraj, sült hordóburgonyával

 

Mustáros sertéskaraj

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 70 dkg burgonya
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A karajt szeleteljük, majd klopfoljuk, és sózzuk. Ez után mindkét oldalát elősütjük és tepsire helyezzük.

Közben elkészítjük a mártást, melyhez a mustárt kevés zsiradékon majd hozzáadjuk a mézet, a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel beforraljuk. A megsütött karajszeleteket bele helyezzük, és tálalás előtt még egyszer beleforraljuk.

Végül elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Mégpedig azt hordó formára megformázzuk, majd forró serpenyőben, kevés zsiradékon sóval pirítjuk, amihez hozzáadjuk a rozmaringot.

 

Így egy különleges, és laktató ételt készítettünk, mely jól mutat, könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

A Commendatore barátaival és Forma-1-es csapatának pilótáival is gyakran megfordult a mara…