Főoldal Hírek Átólzéig Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

2 perc átlagos olvasási idő
0
990
 ehaccp_topbanner3.jpg

Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg gomba
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 szál menta
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)

 

A gombákat megtisztítjuk, majd a túróból, joghurtból, aprított petrezselyemből, és reszelt sajtból álló, sóval, borssal ízesített töltelékkel megtöltjük, majd összefordítunk két fejet, és panírozzuk, majd ropogósra sütjük.

Közben kikeverjük az öntetet. A joghurthoz hozzákeverjük az aprított mentát, némi sót, és a mézet, valamint az olivaolajat. Ezt a tálalásnál a tányérra kanalazzuk.

Ezek után már csak az időközben megsült gombákat kell mellé tennünk és már fogyaszthatjuk is a könnyen elkészíthető és könnyű ételünket.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A szezonalitás csökkentését is célozza a Kisfaludy-program a turizmusban

A színvonal növelése mellett a szezonalitás csökkentését célozza a Kisfaludy-program a&nbs…