Főoldal Hírek Átólzéig Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

2 perc átlagos olvasási idő
0
880
 ehaccp_topbanner3.jpg

Petrezselymes túróval töltött, rántott gomba, mentás joghurttal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg gomba
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 szál menta
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)

 

A gombákat megtisztítjuk, majd a túróból, joghurtból, aprított petrezselyemből, és reszelt sajtból álló, sóval, borssal ízesített töltelékkel megtöltjük, majd összefordítunk két fejet, és panírozzuk, majd ropogósra sütjük.

Közben kikeverjük az öntetet. A joghurthoz hozzákeverjük az aprított mentát, némi sót, és a mézet, valamint az olivaolajat. Ezt a tálalásnál a tányérra kanalazzuk.

Ezek után már csak az időközben megsült gombákat kell mellé tennünk és már fogyaszthatjuk is a könnyen elkészíthető és könnyű ételünket.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny 2020

2020-ban az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Felcsúti Letenyey Lajos Gim…