Főoldal Hírek Ajánló Kétnaposra bővül az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Kétnaposra bővül az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,010
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kétnaposra bővül az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék
 

    Az idén kétnaposra bővül a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozat: a villányi borvidékhez tartozó település gasztronómiai és kulturális programját immár 22. alkalommal rendezik meg május 14-én és 15-én.

    A szervezők MTI-nek eljuttatott közleménye szerint május 14-én, szombaton is kinyitnak a pincék, amikor a palkonyai borok legjavát mutatják be a családi pincészetek borászai, de lesznek könnyűzenei koncertek, a programokat este fényfestés zárja.

    A szombati kóstolójegy 4500 forintba kerül, amely a borospoháron kívül, hét – a pincéknél beváltható – kupont is tartalmaz. Pünkösdvasárnapra több tucat programmal készülnek a településen: a gyerekeket pónilovaglás, íjászat és mesemondás várja, a borkedvelőket pedig a mások mellett a Vivat Bacchus, a Bartók Béla Férfikar szórakoztatja majd.

    Kóstolópohár vasárnap 2500 forintért vásárolható meg, amely az üvegpoháron kívül tíz kóstolójegyet tartalmaz, amit déltől este nyolc óráig lehet beváltani a pincéknél.

    A szervezők felidézték, hogy a rendezvényt 1994 óta minden év pünkösdvasárnapján tartják meg. Tájékoztatásuk szerint a palkonyai rendezvény évről évre népszerűbb, 2013-ban 2200 kóstolópoharat adtak el, a programokon mintegy 4500-an vettek részt. Tavaly hozzávetőlegesen 6500-an látogattak el a rendezvényre és 2800 kóstolópoharat vihettek haza emlékbe a résztvevők.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…